CORETAN TERBARU NADH

Antara hujan dan pelangi

Hujan turun membasahi bumi. Adakala kita mahukan panas supaya kita mampu bergerak seperti biasa. Bekerja dan sebagainya. Tapi hujan juga diandaikan sebagai ujian. Ku sangkakan panas hingga ke petang. Rupanya hujan di tengah hari. Ujian yang Allah turunkan semestinya bersebab.

Macam tu juga pelangi. Ada sebabnya Allah jadikan pelangi itu muncul selepas hujan. Allah beri sedikit dugaan dan Allah hadiahkan kehidupan yang indah seperti pelangi.

Macam kes samun kakak aku. Samsung galaxy S3 dan laptop di samun beberapa bulan lepas. Tapi sekarang dia menang lucky draw 6 barangan apple. Ipad, Ipod, Iphone 5 dan lain-lain. Banyak kan?
Tahniah kakakku! Tumpang gembira ;-)

Percayalah dan redha dengan ketentuan Allah. Pasti ada hikmah semua yang berlaku. Allah tarik sesuatu untuk berikan yang lebih baik dari itu. Jadi hadapi hujan dengan senyuman insyallah pelangi pula akan muncul mengindahkan harimu.

11 comments:

Lelaki Ini said...

YAALLAH, untungnya kakak ko weh! seronoklah dia... tahniah!

Rozuan Ismail said...

6 barang apple? tahniah! memang ada hikmah disebalik apa yang berlaku

hana hadi said...

wow.. bestnya.

Rapunzeel Cikilolo said...

fuyooo?

menang banyak hadiah tu??

diana said...

Alhamdulillah...

Cik Bluewendy said...

alhamdulillah.. rezeki ade di mana2.. satu pintu ditutup..spoloh lagi terbuka. :)

kiera'sakura said...

Alhamdulilah. kawan akak pun pesan mcm tue masa Nurul Iman akak kena langgar ritu

Seneorita Baharin said...

Wah, memang sangat bertuah kakak akak iffah.. :) semua yang jadi ada hikmahnya kan.. ;)

deno said...

Bersangka baiklah pada allah.. setiap perkara yg berlaku ada hikmahnya :')

Nong Andy said...

wah..wah..wah....

aku terkedu jadinya.

Encik H said...

wahhh..menang lucky draw!!

ehem2..lucky draw? kalau org yg lurus bendul mesti akan kata camni, "eh lucky draw tu berdosa la!!"

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers