CORETAN TERBARU NADH

Tergamaknya

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Tergamak sungguh menggunakan kata yang memang menyentapkan hati bila membaca. Aku serius sentap sekarang ni. Mentang aku ni sekadar di pinggiran. Orang tak kenal. Yalah tak popular pun. Entah-entah tak ada siapa yang rasa aku wujud.

Tapi budi bahasa kan budaya kita. Ni aku nak tegur cara menegur orang. Kalau betul lah kita nak tegur kenalah ada batasnya. Lagi-lagi hati tisu macam aku ni. Terus sentap baca. Bukan marah. Nasihat-nasihat manja gitu. Mentanglah aku tak popular. Macam aku, aku memang tak approve sembarang orang sebab facebook tu lebih kepada peribadi. Ibu aku ada FB.

Jadi semua kena awasi. Aku memang selalu tak approve kalau tak kenal. Sebab tu FB lama. Ni aku dah buat untuk semua kenalan dari maya. Siapa nak add silalah. Aku bengang dengan seseorang. Aku dengan rendah hatinya meng add blogger. Dengan harapan semua approve tanpa sebarang pertanyaan.

Tapi tulah bukan semua boleh terima. Nak tegur elok-eloklah. Jangan nak sound tak tentu hala. Aku bacakan mesej tu kat kawan aku. Kawan aku pun sentap. Jadi jaga bahasa kita. Kadangkala boleh mengguriskan hati orang lain. Kalau popular orang mesti layan kita bagai puteri. Tak tipu.

Oh ya dialu-alukan meng add aku kat facebook IFFAH AFEEFAH II. Semua aku approve okey. Jangan risau=)

8 comments:

JIJI YU said...

sape wat cam tu kat ko ni..meh aku sepak bontot die

sergeant keroro said...

sape yang cakap camtu ni?? grrr..

p/s : meh anak murid tolong belasah :p

aimie amalina said...

hayoooo
ciannye cik iffah..
aiii...deme ni pon...napelah jugak kan..aii..nasib la pose..
kalo x hangin dah tu kan..
sabo ye dea!

Suhaili Sarif said...

org yg berpuasa memang akan diuji iffah
sabaq tau...teringat lak masa gath hr 2 ade yg buat akak sentap.hehe

Cik Asma BLuppy said...

bulan puasa ni kena la jaga budi bahasa.. bulan xpuasa pom kena jaga jgk=)

Atiqah Sa'ahiry said...

iffah, ramai tolong back up..wahh..xsemua kita leh add as friends kan kat fb, kene berpada-pada gak..hahaha

Sunah Sakura said...

sape buat ni u? meh share2..i teringin gak nak cakap sesuatu ni..hurmm..

mas saari said...

akak kalau orang tak kenal memang tak approve! lantaklah nak dia nak cakap apa..

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers