CORETAN TERBARU NADH

Perihal dakwat yang belum kering

Apa itu? Perumpamaan seperti orang baru masuk dalam suatu kelompok. Yalah pen dakwat basah tu kalau belum kering jangan diusik. Nanti comot.

Macam tulah situasi orang baru. Kenalah hati-hati takut orang mengata. Salah sikit besar-besarkan isunya. Aku tahu tu. Selama aku kerja nak dekat 3 bulan ni. Dah penuh hati-hati.

Tapi lecehlah kalau nak bergurau pun tak boleh. Lemaklah kan? Manusia ni bila rasa dah senior kepala makin besar. Padahal pangkat kita sama. Gaji kita sama. Kita kerja di bawah naungan sama. Jangan sebab rasa diri senior dia nak berlagak bagus.

Tegur tu biarlah beradab. Kalau kita nak orang hormat kita, belajarlah hormat orang lain. Senior junior kaya miskin kalau dah meninggal dunia masuk kubur juga. Jangan bongkak sangat. Dunia ni sementara. Pesanan dari junior untuk senior yang berperangai sebegitu. Tak semua, segelintir je.

5 comments:

diana said...

tua,lama tak semestinya bagus dan betul..kan??sesekali perlu diperbetul kan jugak..

bergurau je pun..jenis tak boleh bergurau kot..:)

Sunah Sakura said...

takutnya nak kerja..tak nak kerja lah

Anonymous said...

tu dia , senoir buli kau la tu.. :)
cikjetol

BUNDA a.k.a KN said...

salam ukhuwah dari bunda..

Nuzime Si Pari Pari Putih said...

lumrah dunia ni... mmg mcm tu... yg baru sering tertindas dek yg lama (walaupun x semua)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers