CORETAN TERBARU NADH

Say No To I FOLLOW YOU FOLLOW

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Jom sahut!
Klik ini untuk join! Isu ni tak pernah luput. Macam aku jugak. Selalu dapat kes-kes begini. Orang tak popular  pun suruh follow dia balik. Bukan dapat traffic pun datang suruh aku. Tak berbaloi. Gua bukan I FOLLOW U FOLLOW BACK!!!

Atas sebab teguran saudari Qaseh kat komen entry ni, saya dengan besar hati menambah sedikit info dalam entry ni. Buat blogger yang baru dan lama, tak kisahlah mana-manapun. Janji namanya blogger. Sudah menjadi lumrah hidup manusia tak suka dipaksa. 


Tiada paksaan dalam Agama, sesungguhnya telah nyata petunjuk dari kesesatan, maka barangsiapa mengkufuri thaghut, dan beriman akan Allah, maka sesungguhnya ia berpegang dengan tali yang kukuh yang tidak akan putus, dan Allah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui

(Al-Baqarah : 256)

Apatah lagi kita manusia. Tak berapa seronoklah suruh-suruh orang follow kita balik. Buat kerja biar ikhlas. Kalau dia suka blog itu, biar dia sendiri yang follow. Kita tambah follower secara paksa kita dapat apa? Trafik tak naik pun. Dia follow tambah bilangan. Untuk apa bilangan banyak beriban tapi yang baca seorang dua. Tak syoklah kan? Tujuan anda blogging apa?

Sila tentukan tujuan serta matlamat anda barulah anda boleh berjaya macam Abang Ben kita. Berapa follower? Berapa yang tinggal komen? Berapa yang like entry? Maknanya ada yang baca. Belum kira silent reader macam aku lagi. Korang pergi muhasabah. Adakah korang suka tengok follower ramai tapi seorang je baca atau sebaliknya. Kita yang tentukan. =)
Post by,
Miss Ran 

45 comments:

mia.lia said...

ghee..nice entry..yup..
follow bia sbb entri..
xgune follower beratus tp entri smpah..haha

Miss Ran said...

tau tkpe..hehe

Anonymous said...

sombongnya..kalu ad folowers..skurg2xnya..nek tafik blog kita..u en nuff ke...

Miss Ran said...

anon: trafik tu pembaca..kalo stakat folo pastu pakse org folo balik..tapi tak baca baik tak payah..utk pgtahuan awk nuff sy o.oo sen..tkde makne

Solihin Zubir said...

heheh.. men twitter bley ar nk wat camtu kan.. hehe..

Miss Ran said...

xreti twiter hehe

Nor Moscow said...

kak Nor setuju bangat...buat apa follower sampai beribu..tapi komennya cuma satu! kepuasan menuis takkan ada kalau bila dah jadi camtu..

Miss Ran said...

setuju sgt dgn kak nor

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

setuju...

jom mai singgah my blog....klik je link mummylovers blog ini

Miss Ran said...

stuju jugak

alis :) said...

haa sokong2 :) tak payah nak follow sangat.

Miss Ran said...

=p

sekamar rindu said...

salam...

suka entri ni...

Miss Ran said...

wslm tengs suke

Farhanah Mokthar said...

yeahh. suka entry u.

Miss Ran said...

tengs i pon ske gak

AdiaLuze said...

Biasalah sis... Ni biasanye teknik blogger baru...Akak pun penah gak buat.. Sekarang NO MORE tau.. hehehe

P/S : Salam perkenalan.... singgah dari blog EnBen >o<

Keep on blogging kay !! ^___^
Kalo sudi jom la join GA kite :)

Miss Ran said...

huhu yeke

slmt tk wat ag

salm knl2

ga tu x jnji

TAYAR PANCIT said...

hai..saye da follow awak :)follow me back http://tayarpancit.blogspot.com/2011/02/segmen-saya-seorang-blogger-yang-aktif.html

Miss Ran said...

hei bce entry ni tak..erm tgkla dlu ye tyr pncit

waalllaa! said...

saya sokong...xsuke r paksa2 suh org follow..

Miss Ran said...

taw tkpe
geram je

Magrib said...

entry anda cool lah!.. blog anda sungguh menarik buat saya tertarik.. suka dan follow anda

Ini entry terbaru saya..
Onani (melancap) - Adakah Normal?
Cara cepat tingkatkan traffic
sifilis itu penyakit kelamin 'lah!' 
Skuad MALAYSIA berjaya Benam CHELSEA 3 - 0 
Mari lah ROGOL saya!

irzat adam said...

skong2...folow bia ikhls...

bunga said...

setiap org mempunyai pendapat masing-masing..mungkin bg nya sekadar tu mencari teman..sebagai contoh abg ben..ada time dia wak bloglist ada yang bg blogger abg bin menolong tuk menaikan blog dia..ada blogger yang mengagap dengan wak bloglist seperti tidak menghargai seseorang yang ikut suka leh buang balik..

setiap org ada pendapat masing2..

tapi pendapat bunga mmg seperti memaksa..hahaha..

Miss Ran said...

@magrib ni mmg nme anda eh? unik..tengs hehe

@irzat aah kan..kdg2 plik org gile follower ni hehe

@bunga atula masing2 de pendpt..juz tk suke dpakse bikin gua sekse

Dda Ly said...

saye, folo balek..tp akan dtg semula juga...bukan just singgah utk folo then padam..huhuh :)

jemput ke rumah ye..
http://laydie-dda.blogspot.com

keep in touch..:)

Qaseh dalia adelia said...

mase kita dilahirkan kita tak boleh jalan ..n need tunjur ajar dr parents ...blog ni mcm tu jugak ade kalanya setiap hari de je blogger2 baru .. n ade yg tak tahu istila folo memfolo...yg pasti kena bgtahu mereka2 ni ..n kite yg dah tahu ajari mereka..:D

Miss Ran said...

@dda tula..kene keep in touch..tau2 hilang

@qaseh betol gk idea kamu tu..nanti i edit entry bg diorg paham

cik Ladies said...

"i da follow u, follow i balek , oke?"


kah3 . nice entry. CL tak suka gune kan quote kat atas tu :p

Fariq said...

apa kena mengena surah kat atas dengan kes ni.. surah tu cuma bagitau takde paksaan dalam agama. dan beriman kepada Allah. bukannya takda paksaan dalam folo memolo blog.. bukan nak boikot kes ni.. cuma pasal surah tu je la..

SY@F said...

ada KEBENaran Dalam Entry anDa... TErIMa kSih

Miss Ran said...

@Cik ladies hehe selalu bace ayat tu...quote y mana eh? Blur2

@fariq Surah tu sebenarnya nak tunjuk bukti islam bukan agama paksaan...jadi saya kaitkan dgn paksaan follow. Kalau agama kita dah ajar jgn paksa2...kita sbgai mnusia ada hak ke nak paksa2 orang..sorilah kalau anda rasa tak kena...saya akn bace balik entry ni..tenqiu=)

@syaf yelah saya bukan juz luah ape pendapat sy..tu je..

af3b_p!LaH said...

setuju tu!

hehe,,

Miss Ran said...

hehe mekasih

Nurul Atika said...

setuju...hee~

Miss Ran said...

hehe nurul2

sissyira said...

salam


setuju sangat,, follow sebab suka bukan sebab nak terpaksa dan dipaksa.

Miss Ran said...

wslm

betol kan syira

d_tieah said...

Hahahahaha..
Yg follow blog aku, aku still tak jenguk lagi..
Melainkan dia komen entry maybe senang ckit nak balas kunjungan kot..
Ngee.. :)

Entry Terbaru: Tuan Direktor! Pilih Kasih Eh!!

Miss Ran said...

tula
y follow pnt follow lek
sbb ade y tak bkenan

tak dpt pakse
kang unfollow sdih lak

Miss Ran said...
This comment has been removed by the author.
wiwie s. said...

setuju sgt.. tp kebykkn blogger br dorg lbh seronok bila follower beribu tp traffic below seratus.. traffic n pembaca setia lg penting dr follower beribu.. tp tu la.. de yg x faham dia kata kita sombong.. hadoi..

Miss Ran said...

erm tau tkpe..contohnye 10% je pembaca dr beriban tu...baik tak pyh

Miss Ran said...

erm tau tkpe..contohnye 10% je pembaca dr beriban tu...baik tak pyh

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers