CORETAN TERBARU NADH

Percaya dan perhubungan

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Percaya dan perhubungan itu dua perkara yang berlainan sama sekali. Tapi dua perkara ini saling berkait rapat. Dalam perhubungan perlu ada nilai percaya. Bila rasa percaya terhapus, tiada serilah perhubungan. Dan bila perhubungan dimulakan dengan rasa percaya dan bertukar menjadi tidak percaya, maka punah sebuah perhubungan yang ikhlas.

Setiap perhubungan perlu ada nilai percaya.

Setiap rasa percaya perlu dipupuk dalam perhubungan.

Tapi rasa percaya yang hilang sukar disemai dalam sesuatu perhubungan.

Perhubungan akan rosak apabila hilangnya rasa percaya antara dua manusia.

*Kalaulah nilai percaya itu mampu dibeli dengan wang...hurm

8 comments:

Cik Zaitul said...

Kalau tak da kepercayaan , semua tak jadi.
Hmmm..

paripariputih said...

Dalam pada itu kita harus buang 1% percaya pada pasangan... aku rasa itu perlu... supaya ko tidak diperkotak katik sesuka hati oleh pasangan ko nnti kbai - pakar motivasi tak de degree :P

Lelaki Ini said...

mcm lecturer dah ko!
hahaha

eh, ingt yg awak prnah masuk segmen bloglist lelaki ini? sy dah update bloglist trsebut. jom terjah!

missSenget said...

kalau bole beli dengan wang pn, aku takde duit nk beli.. hahahahaha

sea_lavender said...

percaya itu pengikat perhubungan yang berpanjangan ~ percaya lah ;)

Nur Zulaikha said...

betul..kepercayaan itu sgt pnting.mncerminkn diri seseorg

diana said...

percaya pada Allah itu paling penting...

kiera'sakura said...

memang tak mudah nak pupuk rasa percaya tue balik bila dah hilang.

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers