CORETAN TERBARU NADH

1# Cinta antara blogger

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
1# Setuju atau tidak cinta blogger ni penuh risiko?

2# Setuju atau tidak yang tak semua cinta antara blogger kekal hingga ke akhirnya?

3# Setuju atau tidak cinta blogger ni umpama cinta persinggahan semata?

4# Setuju atau tidak cinta antara blogger tak boleh dipercayai langsung?

5# Setuju atau tidak cinta blogger ni semata-mata propa bukan fakta?

Aku tinggalkan korang dengan persoalan. Jawab kelima-lima dan aku akan buat entry seterusnya untuk ulasan aku pula. Sekian.

37 comments:

KuNanGKuNanG said...

rasenye cinta sesama bloger ni sma je cam cinta melalui laman sosial lain.mula perkenalan melalui alam maya. tu baru 1st step. yg seterusnya rasanya sama je cam cinta di alam realiti..kene brjumpa dan saling mengenali..baru la timbul rasa kasih dan cinta yg sbnr..:)

sergeant keroro said...

Tak untuk semua soalan

sea_lavender said...

1) em bergantung pada niat nk bercinta ;p
2)keikhlasan dalam berteman sampai tahap mana~~
3)tak juga bergantung pd kesetiaan seseorang itu
4)kejujuran dalam berteman
5)hehe no komen.. kdg2 ke jinjang pelamin ~~
sekadar meluah rasa~dengan jawapan diberi.. heeee

ijA said...

cikgu ifah, apakah jawapan nye untuk soalan kelima-lima di atas?

Lady Shana Sweet said...

seperti yg di atas.. (sea_lavender)

hihihi

biela bell said...

mustahil dan xmustahil. klu dah jodoh antara blogger nak wat camne kan..huhu

EZAD AMIR said...

Setuju atau tidak sy nak jwb 5 soalan anda dgn 1 jwpn je..

Hoho..cm selalunya jwpn2 tipikal..

''kalau dh jodoh x ke mana,blogger ke,majistreet ke,street fighter ke,atromen ke..semuanya soal hati.''

هانيم إرشاد said...

jdoh, ajal sume dtgn Allah s.w.t :)

Snazzy Naz said...

salam alayk..

honestly, naz terlibat dlm cinta antara blogger ni. Mmg perkenalan mula dari blog, mungkin org nmpk cam bkn cara yg baik bukan? tp semua tu bergantung pd niat. jwpn naz :-

1) risiko bercinta ni ada di mana2, bukan hnya setakat cinta antara blogger jer. even yg in reality life pun still byk risikonya.

2) InsyaAllah, ada jodoh...akan kekal. Even naz sendiri...hubungan cinta dengan dia dah pun berusia 9 bulan.

3) ni tak setuju. jika sama2 dah ada matlamat, berbincang...ia takkan jd tmpt persinggahan

4) alhamdulillah, setakat ni dia bole dipercayai. yg penting, kejujuran dan keikhlasan tu. tak tau la yg lain, tp bg naz yg sedang melaluinya... naz tak setuju dengn statement ifah.

5) masa mula2 bercinta, ramai rakan ingt hnya propa. tapi kitaorg sama2 buktikan ni bkn sekadar propa. parents kitaorg dah tau pun psl hubungan kitaorg, dah berjumpa pun realiti...bukan sekadar ilusi semata di alam maya.

JIJI YU said...

engko bercinta dgn sape weh

Along Usop said...

seseubah perhubungan itu sesuatu yang kompleks.
apatah lagi sebuah cinta,

kadangkala setiap perlakuan itu kelihatan seolah-olah si dia sudah bosan dengan si dia, tapi hakikatnya dia hanya menguji tindak balas si dia

kadangkala setiap perlakuan itu kelihatan bahagia pada riak wajahnya, namun jauh di sudut hati rindu rabaknya hati hanya dia dan Dia sahaja yang tahu

itulah cinta, kita tak akan tahu hakikat sebenar selagi tidak berterus terang.

tapi kita terlalu ego untuk meluahkan perasaan,
atau terlalu risau untuk mengecewakan hati seorang insan,

atau hanya bermain-main dengan perasaan?

cukupkan ilmu, matangkan diri, kuatkan hati.

Istikharah padaNya, semoga bahagia dunia dan akhirat dengan cinta yang kita harapkan dari dia dan Dia


*okeh.. trus draft entry.. ngaaa

Prettywrite said...

taknak jawab cuma nak tanya, ada ya cinta among bloggers?pheww..iffah sila buat ulasan cepat..hehe

AMMAR YASIR said...

Bhaya lah. Kalau gaduh2 pastu tulis dalam blog. Hahaha

.........cP~ said...

Setuju dan tidak setuju. Semua bergantung pada jodoh jugak. Mungkin ada yang mulanya sekadar nak main-main akhirnya ditemukan sampai ke jinjang pelamin. Mungkin ada yang sangka dah jumpa jodoh yang tepat, akhirnya putus di tengah jalan.

Sebarang kemungkinan boleh terjadi.

chinta ku~ said...

x ksah kot..mukabuku ke,twitter,ym ke..blog ke..ape lg ekk?
apa2 je laaa..klu mmg dah dtkdirkn jmpa kat situ..
eheh..^_^

budak penjara said...

tak semestinya blogger je x leh di percayai..cinta depan mata pn kena alert gak

maszull said...

assalamualaikum iffah...wah ni kes berat tapi kalau dah jatuh cinta rasanya x ada masalah kot mcm cinta mukabuku tu..kena gak tengok mcm manakan sesuai atau x...:)

hara said...

semua xstuju, he2. kalau ade jodoh insyaAllah.. and kedua-dua pihak msti ade trust and loyalty

H.J said...

setuju yang jodoh allah tak kira antara blogger ke tak..

Nong Andy said...

alamak.. kena pula mood mls berfikir sekarang ni iffah.

1) semua jenis cinta memang ada risikonya- kecuali cinta selepas kawin hehehe- so cinta blogger memang ada risikolah!

2)semua jenis cinta bergantung dgn jodoh. kalau jodoh tu spanjang hayat adalah. kalau tak itu ketentuan tuhan (skema punya jawapan!)

3)cinta blogger mcm cinta FB gak. ada yg singgah lama. ada yg singgah utk selamanya hehehe..

4)eh.. kenapa x boleh percaya?:) sila dengar lagu 'percayalah' siti nurhaliza(ada kena mengena x)

5)er... er.. propa? Fakta?


*terima kasih kerana membiulkan otak aku yg tengah JAM hehehe..

El-Janna said...

cinta tu boleh berputik juga.. bila kita dengar semua kebaikan dia ..kitahu perangai dia melalui bacaan blog dia.. dah nmnya cinta.. macm kita cintakan rasullullah.. kita tak pernah jumpa baginda kan^^

Sunah Sakura said...

tak nak jawab, nak tengok jawapan orang lain yang da disimpulkan oleh yu nanti

Suhaili Sarif said...

komen along lebih panjang dari entry kak long.haha

cinta antara blogger ada juga baiknya.ramai yg kenal pasangan kita tu dan maybe dia akan jaga diri lebih supaya tak memalukan pasangan dia.

kalau kahwin nanti and nak gi gath senang :D

cinta antara blogger mungkin sama sikit dengan cinta satu sekolah

akoo pae said...

hamboihh..macam cerpen yg akoo penah buat je..keh2


err soalan no 1 dan 2 setuju kot. tapi 3 , 4 dan 5 tak setuju! hehe boleh jadi kekal, boleh jugak dipercayai sesetghnye dan bukan propa.

ngaaa..ape tah akoo mrepek.

KaK LimAh Si SupiR said...

xtau nk kata ap :P

saya cello191 said...

jawapan paling simple..
insyaAllah kalau ada jodoh...^^

Teenager Housemaid said...

hahaha,
baca komen ezad amir, dengan otromen?
kehkehkeh..

hurm, saya tak tau untuk semua soalan

kiera'sakura said...

1# tak jugak sbb itu semua ujian, yg akan lebih memaniskan perhubungan tue dan akan membuatkan keduanya lebih memahami... tapi keduanya kena saling memahami..

2# tak setuju.. sbb ada yg kekal mungkin hingga ke taman2 syurga juga itupun kiranya Allah mengizinkan ;)

3# setuju, kalau ada yg ambik kesempatan semata-mata nak tumpang populariti seseorg blogger

4# kena pandai menilai ;)

5# tak setuju... sbb ada yg jujur bila bercinta nie...

tepuk dada tanya iman bercinta kerana apa dan untuk tujuan apa, tak kiralah bercinta dengan siapa jua... ;)

mas saari said...

yang penting ikhlas dan saling mempercayai, rasanya tak mustahil percintaan itu boleh bahagia dan sampai ke jinjang pelamin..

rumusan utk kelima2 soalan!

Cik Pulau said...

cinta ni sama je..
jarak dekat.. jarak jauh..
dunia maya.dunia nyata..
yang penting.. ikhlaskan hati... yakin.. percaya... dan jangan cemburu tak bertempat.hihi..

ai ada bau2 cinta la kat sini.. hahahaha

lieynanilaz said...

bergantung pada nawaitu seseorang...tak kisah sama ada bertemu di alam maya atau realiti..insyaallah kalau dah jodoh tak ke mana dan ada yg kekal....:)

fRaMe+LenSeS said...

Org x bcinta xlh jwb kan? Lalalalala~~

atnur @ Iza said...

1. setuju
2. setuju
3. tak setuju
4. tak setuju
5. tak setuju

Faaein Talip Roy said...

tengok pada jodohlah kan.. ada jodoh mereka.. adalah kan..

menjawab soalan tak ni?

hahaha.. XD

nur chahaya abadiey said...

Cinta dgn sesiapa sje sme je.. klu ikhls n x maen2.. insyaAllah..

kalu jodoh x kemana.. :)

Eza Boom Boom said...

heee, tak penah lagi jatuh cinta dengan blogger. hee. Iffah la ni eh?? Semoga sampai jodoh...:P

Farhan Hanif said...

semuanya bergantung pada diri sendiri...kalau berfikiran positif, positif la jadinya...begitu juga sebaliknya...=)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers