CORETAN TERBARU NADH

ADUHAI SAYANG-SAYANGKU

Nak ditelan mati mak
nak diluah mati bapa
hai kenapa
pabila berdepan dengan sayang-sayangku
aku tak mampu

Lantas tintaku terhenti
penaku seakan kaku
aku jadi bingung
bingung dengan perasaan sendiri

Adakah diam lebih baik
dakah aku diibaratkan
seperti menjaga kain orang lain
aku tak mampu berkata-kata
aku lemah dalam berbicara
aku kelu tanpa suara

Duhai sayang-sayangku
mengertikah kamu tentang hati
hati yang lara
hati yang parah
sungguh aku tak kuat
tak kuat untuk meluahkan
apatah lagi menasihatimu

Jika kau faham akan hati ini
pastilah kau tak begitu
pastilah aku tak begini
pastilah kau dan aku
kan menjadi pejuang
pejuang yang hebat
pejuang untuk dirimu
pejuang yang tahu
akan kebenaranNYA
kebesaranNYA
sungguh aku lemah
aku perlukan MU
bantulah hambaMU ini
Ya ALLAH!!!!





Post by,
Miss Ran 

8 comments:

Masz Mukhtar said...

pesal? apakah?

Miss Ran said...

tiada..hanya luahan hati=)

Masz Mukhtar said...

mesti ade sebab. lau x, takkan nanges tadi. hurmm

Naniey TJ said...

hadir aq d cni....
bkn utk b'bicara m'genai hatimu....
tp untuk kau dgr bicaraku.....
jdlah kau seorg manusia yg b'pegng teguh pd prinsipmu.....
walau aq thu aq bknlh mnusia sbegitu....
sekrng2nya kau temui jln pulngmu...
bkn trs berada di tgh p'simpngn...
tanpa kau tahu hala kbnrnnya......

Miss Ran said...

aku bukan aku masz...tu je penjelasan tok ape y berlaku..aku tak perfect..n aku nga menilai diri aku..adakah aku amat berharga pada pandangan sayang2 aku tu~~~~

Miss Ran said...

nani: cukuplah sekadar aku mengungkai kata di sni

ckuplah aku jadi pemerhati di sini

cukuplah aku sahaja yang pendam di sini

cukuplah aku yang hina tersisih di sini

mungkin inilah hikayat cerita aku

yang tak mungkin terhenti di sini

hala aku tak tentu...

aku masih kaku di sini...

melihat cinta itu padam sendri

aku hanya bisa tangisi

tapi bukan kuat untuk tangani~~~

Masz Mukhtar said...

bila kawan2 aku berpuisi.
aku hanya jadi pemerhati.
hmm. aku tau siapa diri ini.
hanya teman di kala sepi. chewwah

Miss Ran said...

sengal je ayt..kan aku taip ayt simple je kat ko...aku teman dikala berkala..tak heran pong

sitimas asl la ko nye blog susa nk komen...tak dpt2..tensen eden

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers