CORETAN TERBARU NADH

Apa yang anda boleh buat dalam kereta sepanjang memandu?

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Apa yang anda boleh buat dalam kereta sepanjang memandu? Ikut pengalaman dan pemerhatian aku, aku rasa banyak perkara kita boleh buat atau memang menjadi tabiat orang.

Karaoke: Menyanyi untuk hilangkan mengantuk. PPP biasa buat haha.
Makan dan minum: Ini aku. Perjalanan jauh dan tak mencabar memang mengantuk, jadi aku mesti makan masa memandu. Favorite aku lollipop. Sumbat je. Nampak macam tak matang kan? =='
Sms, chatting, calling: Ini pun selalu orang buat. Tangan mesti busy menaip mesej, buang rasa bosan masa drive. Contoh terdekat, adik lelaki aku sorang tu. *Bahaya la weh.
Korek hidung, picit jerawat dan kentut: Siapa tak pernah buat? Baik mengaku. Haha
Make up: Ini perempuan. Betulkan rambut, pakai lips stick, betulkan tudung, pakai perfume dalam kereta masa traffic light =)
Beramas mesra dalam kereta: Ini biasa. Malu tengok tapi itulah hakikat. Dalam kereta pun ada projek 18sx. Tak tahu nak kata apa dah. T.T

Apapun yang korang buat dalam kereta, pastikan mata tak lalai. Sekali terleka, selamat jalanlah kau. Aku cakap berdasarkan pengalaman =) Jangan minta pisang berbuah dua kali. Oh ya, aku dah pandai pergi Damansara, Gombak sendiri. Lepas ni tak perlu driver, aku pun mampu sebenarnya. =)

22 comments:

Budak Kampung said...

selamat jalan romeo la

aku HaniAsyira said...

sebab jarang drive.. rak tahu lah buat apa.. tapi part makan memang selalu

Dikbi Kamaruddin said...

Kalau drive kat hiway suka tgk jenis kereta & no plat kereta sebelah, pastu kutuk & gelak2... baru hilang ngantuk...

boni kacak said...

beramas mesra dalam kereta tu sangat2 bahaya untuk pemandu yang lain..sangat2 bahaya..hahahaha

Muslimah Optimis said...

hehehehe.. MO suka baca buku masa trafic light

Aziela said...

Akak yg selalu travel jauh2 nie, biasanya akan make sure siaran radio jelas agar boleh menyanyi. Minum dan makan seadanya jer, esp kalau jauh sebab lapar. Tapi kalau dh mmg letih dan ngantuk sangat, berhenti jerlah kat petrol stesyen. Tidur jer kejap.

kay_are said...

aku tak reti nak sms time drive ni.. memang kalau aku wat camtu, ape yang aku send pun kalau aku bace sendiri, aku pun tak faham.. ape pun, hati2 di jalan raya.

paripariputih said...

hamboi kemahen ko membahan aku kan ==' weh tapi aku rasa dari aktiviti beramas mesra tu bek aku melalak sensorang lam kita aku teka :P

p/s: ko lupa kan nak tabah, memandu yg mcm binik JAMES BOND ha ha ha ^_^ eh..

Encik H said...

biasanya karaoke jer..menyanyi sorang2, kuat2..

xpun makan gula2..mentos ke..hacks ke..

xpun hisap rokok..hehehe

Hafizin Jamil said...

aku tidur..haha

hnahdy said...

menyanyi tu harus.hehe

afzalsukasuki said...

ehh camner tu beramas mesra dalam kete?kalau ada nak satu!

kihkihkih

kalau den bosan dalam kete, harus cari tempat parking yang sesuai dan tido :D

Dunia Syaffa said...

assalamualikum, nice blog, visit my blog, done follow, follow my blog ya
salam kenal :)

syafiqakarim said...

selalu pasang radio join karok
kuat-kuat


kakaka

cik kaki ketawe said...

aku xpenah lagi bwk kete..maklomlah...baru cukup umur..hehe..tp aku biasa menumpang...so kerja aku melayan blues smbil dgr lagu jiwang dr radio...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

pagi tadi nak ke tempat kerja. punya lah ngantok.... sampai leeza menjerit di dalam kereta.. haaaa
dh lah jem.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

balik kerja tadi. ada plak lori terbalik. sgala jalan ditutupnya.. mak ai.. dua jam stuck atas jalan. sedangkan kalau hari biasa 20 minit jew... sakit jiwa.. smbil makan cekodok pisang.. alek2 mcm nk tercekik..... air tak ada.

نورعيم said...

nk cakap org takut naik kete ngn akak. hahah larikkk.

ok xde kaitan ngn topik.

Mas Zull said...

assalamualaikum iffah...drive elok2 yer...:)

Nong Andy said...

make up.. itu aku selalu. memang di trafik light hehehe...

deno said...

dalam kereta? biasa dgr lagi atat zzzzZZZZ... hehe

kiera'sakura said...

kalau akak kalau tak menyanyi sembang dengan nurul iman skang nie tambah lagi sorang sembang dengan baby ;)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers