CORETAN TERBARU NADH

Tidur sampai termimpi-mimpi

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Aku bukan kaki tidur sebenarnya. Cukup 7 jam 8 jam aku dah segar. Kalau tak cukup, kepala pulak yang merana. Tapi yang aku pelik. Aku tidur melebihi jam normal. Gila! Mungkin sebab kesan ubat batuk yang aku makan. Yalah, adik lelaki aku dah bising, "Kau tu nasihat orang jangan lupa makan ubat semua, tapi kau pun malas nak makan ubat. blah blah blah..." Aku sentap terus makan ubat. Dengar cakap dia. Lepas tu aku tidur petang lama.

Sampai mimpi merepek. Aku mimpi aku kena bertanding untuk memasak kek kahwin. Aku kena buat kek yang mudah dan cantik dalam masa beberapa jam. Gila masa tu semak buku resepi lama-lama. Nak pilih masak kek apa. Kebetulan kawan aku pun tempah kek dengan aku. Dah macam masterchef pulak aku rasa. Tapi semua itu hanya mimpi.

Dulu masa belajar form 4, 5 adalah belajar baking, cooking and so on. Sekarang lama dah tak praktis. Rasa pelik walaupun hanya dalam mimpi. Adakah aku akan jadi chef? Erk merepek. Kbai.

16 comments:

reenapple said...

tdur sampai mimpi merepek? Aku pernah alami. huhu. Mungkin mimpi dek terlampau letih. =)

aimaniman said...

Wow... dapat juga jd masterchef wp dlm mimpi... letih sangat tu, plus kesan ubat batuk tu,,, x pa, x jd chef pun to yg pasti jd chef buat tersayang nanti..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hahaa best! zuan smlm siap mimpi dapat offer kerja lepas intern lagi..huhu happy nye mimpi~

Leeza dayasari [santai leeza] said...

mimpi nk kena buat kek ker??? isyh isyh..

paripariputih said...

aku teka itu jodoh ko dah dekat-dekat dah tu IFFAH mohon belajar masak secepat mungkin hahahah >..<

Kuazue Mohd said...

as salam... cik azue datang vertandang...by the way..dtg ni nak menjemput tuan umah join my GA..meh la..semoga ukhwah berpanjangan..
http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html?m=1

Aien Alien said...

kuat betul kesan obat tu. hehe. dalam mimpi siap masak2 kek...mungkin petanda suruh ko masak kek bagi aku kot. hahahaha

-Nozah 90- said...

aku pernah alami yg gini...tampau ingat ngan seseorg tu sampai mimpi kono keluar datingg niii hahaha

Hafizin Jamil said...

ko kena belajar buat kek tu..aku nak tempah untuk kawin aku nanti.haha

Zehan Ilyana said...

hahaha..
kalau jadi chef pun okeh apa..:D

the malay male said...

sedap tak kek nya? huhu

NIA SI DRUMSTICK said...

wahh..nak ikut jejak langkah buddy's kat astro tu la nie ek..buat cake.ehehe

kay_are said...

pelik mimpi ko ni.. so ko menang ke tak dalam pertandingan tu? aku pun same macam ko.. memang tido terlebih waktu.. tambah lak bile balik kampung.. tau nak tido je.. bangun memang pening pale r.. err

deno said...

mana tahu kan nanti jadi chef.. hehe.. dneo pun pernah mimpi mcm tu ifa :)

Nong Andy said...

sila jadi master chef? hehe..

kiera'sakura said...

menang tak dalam pertandingan tue? dpt no bpe? kihkihkih :p

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers