Sakit jantung ke? janganlah begitu. i suka tau macam ni... tetibe je
rajin melampau-lampau sejak akhir-akhir ni~~~selalunya memang rajin oke~~~sedang tekan lift dan naik sendiri**
Back to our topic~~~
Resepi kali ni mudah saje. Selama hari ni memang
senang je kan. Siapa kata susah jaga
dia. Akanku korek segala lubang yang ada
pada dia…ops bukan lubang hidung aku je~~~risau tetibe*
Resepinya ialah ikan masak kicap aka ikan yang
sengaja ditintedkan~~~
Terus dengan bahan-bahannya ye mak limah and da
geng~~~(ops ada ke orang baca entry aku ni?) sekali sekala syok sendiri tak apa
kot!
Bahan:::
Ikan tongkol yang tak sedap yang disaluti serbuk
kunyit dan garam+___+(digoreng dulu) ps:::segala jenis ikan pun boleh, kalau tak silap akulah :-P
Bawang Bombay aka Bawang Besar Kuning separuh
Beberapa hirisan cili-cili hidup(MERAH+HIJAU)
Kicap (Penting oke!)
Apa nak lagi? Dah cukuplah. Nak bahan apa lagi? haiyooo. Sini cepat nak ajar cara masak pulak. Sebenarnya tak nak pun. Korang dah taukan. Senang
gila semua ni.
Campak semua dan
tumis-tumis. Letak kicap, ikan yang
dahpun digoreng. Kacau-kacau. SIAP!
ps: kanak-kanak pun boleh masak tau zaman serba moden. no more rungutan "Eeh aku tak reti masak, macam mana nak kahwin. POYO je semua itu. Yang penting hati kita ni. depends pada kita. Belajar dari tak tahu langsungkan?
Post by,
Miss Ran
No comments:
Post a Comment