CORETAN TERBARU NADH

Dari Dapur Seri Iman 5


Sakit jantung ke? janganlah begitu. i suka tau macam ni... tetibe je rajin melampau-lampau sejak akhir-akhir ni~~~selalunya memang rajin oke~~~sedang tekan lift dan naik sendiri**


Back to our topic~~~

Resepi kali ni mudah saje. Selama hari ni memang senang je kan.  Siapa kata susah jaga dia.  Akanku korek segala lubang yang ada pada dia…ops bukan lubang hidung aku je~~~risau tetibe*

Resepinya ialah ikan masak kicap aka ikan yang sengaja ditintedkan~~~
Terus dengan bahan-bahannya ye mak limah and da geng~~~(ops ada ke orang baca entry aku ni?) sekali sekala syok sendiri tak apa kot!

Bahan:::

Ikan tongkol yang tak sedap yang disaluti serbuk kunyit dan garam+___+(digoreng dulu) ps:::segala jenis ikan pun boleh, kalau tak silap akulah :-P

Bawang Bombay aka Bawang Besar Kuning separuh

Beberapa hirisan cili-cili hidup(MERAH+HIJAU)


Kicap (Penting oke!)


Apa nak lagi? Dah cukuplah.  Nak bahan apa lagi? haiyooo.  Sini cepat nak ajar cara masak pulak.  Sebenarnya tak nak pun. Korang dah taukan. Senang gila semua ni. 



Campak semua dan tumis-tumis.  Letak kicap, ikan yang dahpun digoreng. Kacau-kacau. SIAP!


ps: kanak-kanak pun boleh masak tau zaman serba moden.  no more rungutan "Eeh aku tak reti masak, macam mana nak kahwin. POYO je semua itu. Yang penting hati kita ni.  depends pada kita.  Belajar dari tak tahu langsungkan? 



Post by,
Miss Ran 

No comments:

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers