CORETAN TERBARU NADH

Punca putus di tengah jalan

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Aku tetiba nak jadi Dr Love. Bukan apa, korang pun bosan asyik cerita pasal kemalangan je. Jadi aku nak tukar mood cintan mintun.
Banyak punca tapi aku nak kongsi 3 je. Dengan tangan kiri yang janggal. Susah nak taip woo.

1. Lebih-lebih
Masalah kritikal yang memang dibenci. Selalu orang bercinta suka kongsi macam dengan yang lain. Mula tukar status relationship. Lepas tu share status jiwang sayang disayang mintak kena lempang terus melayang. Oh sungguh annoy. Macam kau sorang ada pakwe atau makwe. Pasangan meluat dan menyampah akhirnya clash!

2. Terlalu mengharap
Selalu orang yang terlalu mengharap akan menyusahkan pasangannya. Ye, sebab dia mencari yang sempurna. Kalau bole nak serba serbi baik di mata dia. Yalah, nak jadikan bakal suami atau isteri. Takkan tak memilih. Tapi kalau dah lebih-lebih nak itu ini. Tak kena sana sini orang meluat jugak kan?

3. Selalu cari salah pasangan
Ni memang parah. Selalu jadi. Orang macam ni jenis ego. Salah orang dia nampak. Salah sendiri? Malas nak mengaku. Aku selalu sangat nampak situasi macam ni. Selalu je marah kalau pasangan buat salah. Bila time dia mula nak cover line. Tolak ansur kalau tak nak couple clash couple clash. 

Kalau dah kahwin? Takkan nak cerai suka hati jek? Ingat balik kenangan. Jangan asyik sentap jer. Jangan ingat kita je betul. Mengaku salah bukanlah teruk manapun. Maafkan dan meminta maaf amalan mulia. Simpan dalam hati buat parah je. Nak kekal dilamun cinta? Contohi Rasullulah SAW ye=)

Ps: Dia cari jodoh=P

19 comments:

JIJI YU said...

ala kadar dah le dulu..nnti nak masuk meminang..siyes la..

H.J said...

hohoho..ko kan yang selalu sentap..??

aimie amalina said...

=]
weeeeee
dr cinta kembali ye..sungguh2 menaip dgn tgn kiri ye kak ngah
huhu..ye..nti opah soh atok bce ni =]

Sunah Sakura said...

ok fine!!! nak jadi orang buta cinta!

tamlegend said...

women from venus, man from mars...mmg susah nak idup sekali...hehehe...kena ada giv n take...

fRaMe+LenSeS said...

setuju ng jiji, mula2 wat besa ja. dah tawen baru la betoi2 . :P

sifu im said...

konon nk berkongsi msalah ngn pasangan,,ngn fmly xnk plak berkongsi mslh

mas saari said...

terima pasangan anda seadanya!

0nenanina Vanilla said...

banyak lagi puncanya..tapi yang penting jgn tlalu taksub bcinta selagi tak t'capai cita2

maszull said...

salam iffah...betul tu iffah bila bercinta bukan main lg bila dah kawin lain plak perangainya...

oleh itu terimalah pasangan kamu seadanya....:)

Cik Aish said...

huhu..kdg2 terlalu show off pun tk elok gak kan..

MerLe said...

kna byk tolak ansur la... klu sorg je yg elok, sorg lg x elok, x ok jgk kn..

ngn tgn kiri pn tape..siap gk entri..hehe..

take care~

cik pulau said...

ai pn tengah cari jodoh jugak..
hahaha

ain dzaya said...

aku mencintai mu kerana agama, bukan kerana pangkatmu, bukan kerna hartamu, bukan kerana paras rupamu...tapi kerana keperibadianmu yang indah =)

FasiHaH SupiaN said...

cambest je cintun2 ni :)

padlie said...

takde insan yg sempurna.. kena saling melengkapi..

H.J said...

hehe..tak berani dah nak begurau2 nga ko..takut sentap..ehe

Niena Pengembara Ilahi said...

:D

Anonymous said...

Yes. I agree. Tp, laki ni pn bkn bleh p'cye.. Ada kes yg tba2 je laki 2 get lost. Bile tnye y? Alsn dier konon gf xjge dier.. That's y knp pmpuan kdg2 melebih. tp, sbnrnye, bkn dier nk pn.. Nawaitu dier nk jge bf, tp, x sngka plak bf meluat. Bknkh spttnya seseorg 2 trma je kekasih dier pew adanya.. So, in this situation, LELAKI, sila jwb.. hehe :p

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers