Meh sini meh...
Buat apa pergi penat lelah kat luar sana...
Ni mek ada resepi baru...
Wah jangan teruja sangat cik kak-cik kak yang ada~~~
Oh melompat-lompat kegembiraan lagi tu~~~
Ah ramai betul peminat kak kiah ni~~~tetibe je*
Ok let's start! (MUKA SERIUS)
Hari ini i nak ajar u all masak yang
penggemar Kak kiah memang amatur kan...so kenalah belajar menjadi
Kita pendidik, jadi kenalah versatile aka serba boleh.
Perhatian!!!!!!!!
Resepinya ialah.....jeng..jeng..jeng......
Terung sambal yang biasa-biasa je~~
Bahan:
Kembali serius dalam dapur!
Dua
Bawang merah besar
Bawang bombay aka bawang yang kaler kuning itu oke~~
Bawang putih 3 ulas
Cili Boh
Belacan(_tenog..belacan i tiada...hanya habuk yang ado)
Gula
Garam
Cili hidup MERAH n HIJAU...
Asam jawa
Minyak masak jangan lupa!
Cara
1. Tumis segala jenis bawang.
2. Letak Cili boh, tumis sampai naik minyak.
3. Then, korang letaklah belacan, gula, garam. Tumis2.
4. Letak asam jawa dan air sedikit. tumis sampai naik minyak lagi.
5. Letak terung yang telah digoreng. Sila rujuk gambar.
Rupa tak gah sebab i amatur aka suri rumah yang masak untuk keluarga je. Bukan nak masuk pertandingan MasterChef d astro CH711 pun~~~
Post by,
Miss Ran
No comments:
Post a Comment