CORETAN TERBARU NADH

Cepat sangat rasa terdesak

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Pernah tak korang rasa cepat sangat rasa terdesak? Orang putih kata desperate. Selalu perempuan akan lebih cepat terdesak dari lelaki. Sebab tu kalau tengok perempuan ni respon lebih-lebih. Macam orang putih kata lagi over acting.

Padahal isunya tak besar mana pun. Bagi lelaki tak jadi isu tapi kalau bagi perempuan itulah masalah terbesar dia. Contoh perkara yang membuatkan mereka terdesak;

1. Dah berumur tapi single lagi
2. Berhutang dengan orang.
3. Tak ada duit nak berbelanja.
4. Masa nak sesuatu yang diidamkan.

Banyak lagi sebenarnya. Perkara tu bagi lelaki tak adalah penting sangat. Lelaki tak panik pun kalau kahwin lambat contohnya. Tapi kalau perempuan? Dah kecoh suruh mak carikan kan? Ada je perempuan yang tak rasa terdesak. Semuanya bergantung pada individu tu sendiri.

Samalah macam stress. Perempuan lagi cepat stress. Macam-macam difikirkan dalam otak kan? Kalau lelaki memang mudah je. Tak kompleks pun pemikiran dia. Korang rasa macam mana?

Ps: Dia gedik!

23 comments:

sea_lavender said...

fitrah iffah perempuan yg ade 99 nafsu 1 akal akan memikirkan salu.. bukan cm lelaki 99 akal 1 nafsu yg kdgkala fikir trlalu mudah dn simple..

.........cP~ said...

Ada satu tahap yang mana perempuan akan mula rasa terancam bila single. Tapi, selepas melepasi tahap tu, rasanya dia akan boleh menerima keadaan tu dengan lebih tenang. Bukan nak salahkan perigi cari timba, tapi jangan la jatuhkan maruah diri untuk dapatkan timba yang entah dari mana datangnya. Jodoh tu tengah datang, tapi mungkin dia naik basikal jadi lambat sikit.

Azura Mendezz said...

Mmg tengah stress mikir yg 4 ni..
sampai rasa nak benti keje gomen keje private cam dulu..
Yang nombor satu tu bikin i stress bukan sebab im stil single..
tapi bf dok lemau bila nak bincang pasal kahwin..
maklumla..PJJ..nk tunggu dia dapat cuti blk semenanjung utk bincang pon dh stress byk dah..
Nak cari bf lain asik teringat kt dia jek..
lagi la stress..ADOII!!

JIJI YU said...

aku takpernah streess sbb 4 perkara tersebut

QasehSuci said...

lelaki pikir logik waktu tu jer...jarang nak fikir jauh amcam perempuan pikirka...

Gen2Merah said...

itu sebab saya berbangga menjadi lelaki.. cool... eheheheh... apa pun org pempuan adalah pelengkap dalam kehidupan seorang lelaki,.. masing2 ada kelebihan dan kekurangan kan

Adylia Qarissa said...

hhaaaa...betul!

dkna setuju.. :)

Rozuan Ismail said...

I am simple and I am single.ehh!!

eyqa amin said...

perempuan mmg kompleks. tersangat. sebab mereka inginkan yg terbaik dlm hidup. cukup sekali.
mcm kawen...lelaki bolehlah sapu sampai 4. perempuan? jd yg ke-2 pown dah kena tiau mcm wat salah tak sudah..ehmm....
apa2 pown...lain org, lain persepsi..lain lg pemikiran dan isi di hati =)

atiqa aris said...

yg stress tu mmg sebijik cm sy.selalu sgt stress lau belaja fizik,bio kimia x aham2 cepat panik pastu gelabah carik buku sana sini,huhu

maszull said...

assalamualaikum iffah..biasa la tu iffah kekadang ni bila umur dah meningkat mmg akan ada perasaan yg begitu tertekan n terdesak tapi kalau kita pandai mengatasinya rasanya x ada masalah kot...

biasanya yg buat makin tertekan bila ada org yg asyik bertanya itu yg membuatkan kita makin rasa tertekan...:)

cik Kartun said...

stresss!! single lagi nie..
hahaha baru 22.. :p
tahun nie tak dpt bf baru gila2 stress =.='

KaK LimAh Si SupiR said...

ehhee..biase2 j tuuu :P

msredcheesecake said...

Akak dulu pon kawen lambat, relax je.... Hheee....

nasha sanza said...

setuju sangat...itulah beza lelaki dan perempuan...hmmm...

Jerr said...

perempuan terlampau memikirkan, lelaki pula lebih tenang dan tidak terburu-buru(sebenarnye lelaki tak berfikir,haha)

cmmnt here. nice entry :)

Eera Shera said...

stress jugak..hutang dgn ptptpu huhu

r-5 said...

sebab itu la lelaki diciptakan untuk wanita. lelaki bersifat cool perempuan bersifat hot. bila digabungkan jadilah air suam yang baik untuk kesihatan.. haha. memang pompuan kena kahwin cepat pun. tapi kan La Tahzan jodoh itu milik Allah. :)

missina said...

akak stress yg no 1 tu,,tp takdelah smpi tahap terdesak kot,,rileks2 sgt pun takleh gak,,kene usaha juga kan,,kena pandai cover jgn nmpk over sgt,,lagi2 sampai menjatuhkan maruah sendri kan,,,

aimie amalina said...

tulah
opah pon heran
agaknye mang kejadian perempuan cm tu
lbh beremosi
lebh risau dari lelaki kan :D

Eza Boom Boom :) said...

lelaki simple je. huahua. kita pompuan ni, kelam kabutnya macam ober semacam je. Hee, eza memang cepat panik. :)

Nong Andy said...

sebab sikap lelaki dan perempuan berlawanan.. jadi saling lengkap melengkapi :)

kiera'sakura said...

kdang2 akak sndiri pk mcm tue, tp sbb xnk stress cpat2 delete dari kpala nie...

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers