CORETAN TERBARU NADH

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
BANNER BEN ASHAARI
klik untuk join
Sila ceritakan latar belakang anda

Saya adalah anak kelahiran kelantan. Ic saya erkk kena ke? Tak kot. Ibu saya adalah orang kelantan dan ayah adalah orang selangor. Saya memang tak reti cakap dialek kelantan. Jadi jangan suruh. Haha saya tak derhaka. Tapi dah mixed sangat ni. Tu pasal tak reti. Oh ya saya keturunan bangkahulu. Ramai yang tak tahu. Bangkahulu berasala dari sumatera indonesia. Dialek ni lagi sukar untuk faham. Ala-ala jawa tapi bukan. Kira suku kaum jugaklah.

Profesion anda sekarang ?

  1. Saya masih belajar. Bakal guru. Erk minggu depan nak praktikal. Tapi takutlah..errr

Blog favourite anda .. kenapa ?

  1. Banyak. Er kena bagitau ke?
  2. BRO BEN- Sebab selalu update. Ada info setiap entry. Boleh buat kita tersenyum. 
  3. SIFU MAT- Sebab banyak resepi yang boleh belajar. Saya minat masak. Dulu nak jadi chef tapi lain jadi. Mungkin dah takdir=) 
  4. Blog cikgu Jiji, Blog Sunah, Blog Ady, Blog encik nakal, Blog ujang. Dan semua blog yang rajin update!
Blog yang anda tak suka nak masuk .. kenapa ?
  1. Er blog yang penuh widget. Warna warni sangat. Sampai pinar mata. Er yang jarang update. Sampai tak sedar yang kita pernah follow blog dia.
Impian anda terhadap blog
  1. Impian mestilah nak ada pembaca setia. Walaupun kita tak update mesti ada orang jengah. Biarlah kalau saya tiada di dunia orang akan kenang kebaikan dalam blog bukan keburukan=)
Apa lagi jom join sifu ketak saya ni. Bukan senang nak famous macam dia tau!

Post by,
Miss Ran 

29 comments:

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen blogger ikut negeri;)

apisv2 ikut negeri johor

Tasha said...

banyak juga pecahanna yer..... kelantan ada..... indonesia ada..... maknanya Miss Ran ni mest mix Indonesia and Thailand kot. hehehe....

jangan marah yer...

Tok Esah said...

hehehe, sifu ketak!! hihiks

hurm, demo duk klate tapi dop reti nok kecek klate erk.. bakpo gitu.. ahha

hurm, tok belajar kat uia pj, skunk cuti!! hihihks

miss ran~ cakap jawa skali!! buat lah entry pasal bahasa tu

miss husna said...

terjah dr blog abg ben :)

tika said...

oh...cikgu...xpehe kecek kelate?huhu

rubi @ cawan2 said...

haha.. sifu ketak.. :D

c-tea said...

hai..kelantan ke selangor ni??hehe...tak kisah la..ct dtg melawat..jom tinjau org NS pulak

cik pulau said...

wohoo.. banyak noo mix nyer..
cik puau ore kelate..
and ank jati kelate..
nk blaja gak buleh la.. lalala~ ^^,

micky eyqa said...

wau.. msti cntik org nye kn bnyk mix hehehe

Zalin said...

ziarah rakan blogger..nasib baik blog sy x tgolong dalam kategori blog yg kamu x suka masuk..

nadiemsharmz said...

nok suruh cik ran kecek klate gok nih!!!..hehehe

ibu qaleesya said...

blogger kelantan singgah di blog kelantan.. ehhe kena belajar kecek klate tuu

mr vampire said...

bercampur2 darah ada..haha..bestnya!

qemaishak said...

kebetulan..kawe asal klate juga duk Kajang juga..
lama doh follow demo hehe

IzudeanSEVEN said...

blogger kelate...! sinngoh sinni..

Qaseh dalia adelia said...

owh ore kelate ruponyo ..buleh lah kecek kelate sini deh ..haha bakpe blog kawe xdop...haha

saya_arief said...

singgoh dari blog abe ben.

Fyqa said...

salam singgah dri blog abg Beng

http://fyqafullstop.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

;D

{ finieViolet} said...

assalamualaikum..

salam perkenalan..dari segmen Ben Ashaari..

Johorean singgah sini..☺

Princess Nur said...

knur dtg dr blog ben..oghe kelate kitow..

Dekcik said...

mesti pndai memasak..

salam perkenalan dari blog abg ben singgah lah blog dekcik..

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

fRaMe+LenSeS said...

Assalamualaikum.. aii.. Nadh orang utagha la.. Nadh dari Penang. salam lawat dari Blog enchik Ben. Salam kenai noh.. jumpa2 tu tegoq2 la noh.. ;)

.::cintabungablogspot::. said...

dtg singgah dr blog abg ben :)

Nalisa Syahira said...

kawe pun ore kelate jugo .

Fatin Sakura said...

jumpo ore so negeri nie...hehe..mekasih mari melawat..hehe

senyumSOYA said...

heheh..dri blog abg ben!~ klate gop..darah siam sikit2~ heheheh..
sawadeekap~

axelida said...

singgoh sini meta jah nih.. mugo MR duk list no. 1.. pah nih nok g jejok hok list no. 2 pulok sapalah abih hok negeri kelate dulu...

rajin balik kelate ke dok?

Kei Seichi said...

orang melaka datang melawat dari blog abg ben..
salam perkenalan...
http://geekzster.blogspot.com/

pRiNCe said...

selamat berkenlan...:)
prince blogger kl...
jom jadi member nak?
:)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers