CORETAN TERBARU NADH

Dan aku memang...

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Dan aku memang mengaku yang aku salah. Maafkan aku. Mungkin ada yang terguris. Terluka tak semena-mena. Walaupun tak ada niat langsung. Maafkan aku. Sempena usia meningkat, aku nak menyusun 10 jari ni memohon ampun dan maaf. Daripada sahabat sekalian. Samada yang rapat atau baru kenal.

Ya, mungkin pendapat kita tak sama. Mungkin cara aku tak boleh diterima sesetengah pihak. Maaf bukan aku berniat nak berahsia pasal hari lahir. Bagi aku banyak sebab kenapa aku perlu rahsiakan. Tapi pada mereka lain persepsinya. Jadi aku mohon ampun maaf. Mungkin cara kita berfikir dan menterjemah berbeza. Amat berbeza.

Lepas ni aku lebih berhati-hati dalam membuat keputusan. Ya, hati-hati kerana bukan semua kita buat orang boleh terima dan bukan semua orang boleh terima kita seadanya. Maafkan aku! Terima kasih mendoakan aku walaupun bukan pada hari istimewa aku =) Aku sentiasa ingat semakin tua usia kita semakin dekat dengan ajal.

#Terima kasih sebab doakan aku sentiasa.

29 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

stiap manusia ada pernah melakukan kesilapan :)

yana-feehily said...

tak kisah la..doaa tu sentiasa ada, tk kira la besday ke tdk.. :)

Eera Shera said...

rasanya dorg bkn marah pun ipah rahsiakan bday tu tp sbb dorg terkilan sbb x tau hari istimewa dlm idop ipah.. rmi yg syg yu ni.. rmi yg syg, rmi yg doakan

ps: suwit tak ai? kah2

mas saari said...

kesilapan tu satu pengajaran!

Adam Malik said...

saya pun tak brapa suka sangat org tau besday saya,,.. takut nanti kena belanja diorang semua makan ..huhu

reenapple said...

kadang3 rahsia itu perlu.. =)

chill.. =D

Muna rahimah said...

Akak , sorry late . happy belated bfday :)

#akak tak pernah buat salah dekat kite pun :)

Eza Boom Boom said...

Selamat hari ulang tahun dear :) Semoga hari2 yang dilalui bersinar cahaya kegembiraan :D.

Mieza said...

Assalamualaikum Iffah,

Memang sukar untuk membuat semua orang gembira, tapi paling penting kita boleh menilai apa yang akan/sudah kita lakukan atas sesuatu perkara atau keputusan. Lakukan kerana redha Allah, redha insan menyusul lalu. InsyaAllah.

Rozuan Ismail said...

retis sgt rahsia hari lahir

.........cP~ said...

Kenapa pulak ni? Takpe2. Saya maafkan kamu.. heheh. Kamu maafkan saya jugak ye?

Mishter Izwän said...

sy maaf kan awk walaupun awk tak de slh. hehehe. .

susah sebenar nye nk mntak maaf antara manusia ni, pape pun harap org tuh maafkan awk k

cik Kartun said...

nobody perfect..
ermm CK plak bakal mnghitung hari :D

Si BuDaK KaChAk said...

aik...xbgtau tarikh lahir pun ade yg mgamuk ke???hehe...

neway bufday sy pun bru lps....xde sape pun tau...hehehe

QasehSuci said...

setiap insan tidak pernah terlepas dari melakukan kesalahan...jika kita ikhlas...insyallah orang akan memaafkan kita...

p/s" maaf jiran lama x jenguk...busy..jom..Qaseh tag iffah

http://cintaqasehsuci.blogspot.com/2012/02/luna-shoppes-giveaway.html

najwa nano said...

kalau harini bufday kak iffah.happy bufday!!
macam sedih je,chill ok!tiada siapa yang perfect in this world.
i dont why people nowadays celebrate their birthday grand2 padahal for me,menyambut harijadi itu seperti menyambut hari meningkatnya umur.

Teenager Housemaid said...

kita patut menghormati hak privasi orang.,.:)
no worries if u dont wanna tell ur bith date..:)

apa2 pun, may Allah bless u sis..:)

Nur Zulaikha said...

sis..nape ni?sape wat akk?habaq sket

Anonymous said...

Psl 2pn ada yg nk sentap erk? Adoi...
Jwb dkt melodi nnt k,pastu jgn lupa mohon maaf scara trbuka.eheks..

Gen2Merah said...

ye ke? ada juga eh org tak puas hati bila kita nak rahsiakan tarikh lahir kita.. tu kan isu peribadi.. hormat la sikit.. ehe

saya pun malu nak dedahkan umur saya... ehehehe

cinnamon.com said...

kak kalau orang tu tua pada kak, pun kak panggil adik,

kalau org tanya umur, kak akan cakap dah tua dah..pada hal orang tu dah dah ada cucu dah.. lg tua pd kak..

di syurga nti kita semua muda2..
sebaya,sentiasa bertegur sapa..tak ada gaduh-gaduh lah.

fRaMe+LenSeS said...

jiran ai retiss. ahahaha. :P

.........cP~ said...

p/s: tak de lah nak pergi pun. Belum berani menegah dengan lidah lagi..huhu..just cadangan. Daripada duk mencanag cerita kat blog kasi semua orang tau baik wat gitu kan?

r-5 said...

Ya maaf anda diterima.. :) da tua da~ saya muda lagi.. haha

Cik Pulau said...

ingat mengingati itu perlu..^^,

Nong Andy said...

aku o.k je ko nak berasia atau apa. aku memang o.k je dgn iffah :)

*insaf pula rasa baca n3 ni. ye.. kita kena ingat mati- mati itu pasti. mcm yg pernah aku terbaca. kejarlah akhirat sepertinya tiada esok utk kita!! tq utk n3 ni iffah!!

kay_are said...

manusia wat kesilapan perkara nese.. yang penting jangan diulang kesilapan yang same kan? =)

Naniey TJ said...

sedih btl ayt ko..bt aq nangis dlm ati... hikhikhik...

it's ok... apa yg ko bt adlh hak ko.. org lain xblh p'soalkn atau rasa x snng dgn stiap yg ko bt... klu nk fikirkn org, smpi ble2 pon kte ssh.. sbb mnusia ni slalu je xpuas ati ngn kita lakukan... ok... La tahzan shbtku syg... langit xslamanya mendng k

kiera'sakura said...

Iffah xde buat salah ngn akak..
kalau akak buat salah akak mintak maaf ye :)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers