CORETAN TERBARU NADH

Penting ke dara?

Assalamualaikum. Tetiba tajuk macam tu ye? Bukan apa. Bial dah tengok cerita AKU MASIH DARA tu baru aku terfikir. Betul jugak kan? Tak semua orang fikir yang DARA bagi seorang perempuan tu penting. Bagi yang belum tengok cerita ni aku syorkan tengoklah. 


Walaupun aku tak suka ASYRAF MUSLIM tapi aku rasa cerita ni ada pengajaran, ada unsur agama, ada sebab dan akibat, ada isu sosial zaman sekarang. Macam-macam sampaikan kita terfikir ada jugak orang berfikiran macam ni.


Ada adegan yang aku tak berapa suka. Memang macam mengaibkan pun ye jugak. First time Alisya(main eja je ni) tunjuk darah aka period! 


Second, time FARID KAMIL cakap sangap, sangap nak lubang. Cubalah guna perkataan yang lebih baik. Sebab cerita tu kan boleh sesiapa pun boleh tengok memandangkan dunia di hujung jari. 


Third, time minah nama Hani tu pakai baju seksi nak mampus! Kalah orang putih! Orang kata berlakon tak apa buka aurat sebab nak tunjuk real situation. Entahlah. Sebab tu aku tak suka jadi pelakon. Haha macam ada bakat? 


Oh ye ada lagi satu adegan pasal bapak Hanie nampak anak dia rapat-rapat dengan lelaki lain. Apa punya bapaklah. Patutnya belasah lelaki tu ke! Marah laki tu ke? Ni biar je. Mana tak anak makin teruk.


Tapi aku suka RAJA FARAH berlakon. Sejuk mata tengok dia bertudung. Watak menjadilah!


Berdakwah sambil menghiburkan hati. Nice job. Islam bukan hanya pada IC. Renungkan!





Post by,

Miss Ran  nuffnang

4 comments:

Farhan Zulhusmi said...

artis adlh role model...segala ape yg dilakukan akan di copy paste...so...keruntuhan akhlak smkin menjadi disebbkan sape??
pengaruh nielh...pkrkan lah

Miss Ran said...

em tula
tapi kite kan ade akl utk membezakan nye
asyik mnuding jari
sampai bile2 tak slesai

abadi romeo said...

boleh apply jada juri Anugerah Film tahun ni...

Miss Ran said...

uik terasa i hahaha

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers