CORETAN TERBARU NADH

Peluang

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Jarang peluang datang. Hargainya. Tapi kalau terburu-buru capai peluang tu macam mana pula? Kadang susah juga nak memikirkan pasal peluang. Peluang orang kata datang sekali seumur hidup. Kau ambil kau dapat, kau biar kau rugi.

Tapi bila ambil peluang tu, peluang lebih cerah pula muncul. Lagi hebat. Lagi menjanjikan kelebihan untuk kau. Tapi kau dah pilih peluang yang pertama. Jadi macam mana? Kau terpaksa biarkan ia begitu saja? Patutkah kau memilih peluang? Atau kau ambil je peluang yang datang terlebih dahulu tak kira apapun.

#Ada syarikat penerbitan lamar aku suruh buat novel Aku, Dia dan Paparazzi. Aku terharu tapi...

18 comments:

deno said...

kalau ada peluang, rasa nak lari dari hospital! :)

Tihara said...

alhamdulillah, rebut lah peluang itu :)

maszull said...

assalamualaikum iffah...wah bestnya bakal jadi penulis nanti moga berjaya...:)

Cikgu Ma said...

coba la...

boni kacak said...

awak? kenapa ada tapi?? tepuk dada tanya selera.. tanya pada hati, apa kata hati awak...

Rozuan Ismail said...

wah. hebatnya ada org dtg melamar buat novel. pilihlah peluang yang dirasakan terbaik

Kalamhati said...

peluang ada depan mata iffah..tinggal nak grab je tuu..istikharah utk buat pilihan..=)

aku HaniAsyira said...

tapi kenapa tuh?? peluang dah menari2 dpn mata tuh

Nana Lee said...

cuba fikir sedalam- dalamnya, tanya pandangan insan- insan sekeliling, kadang- kadang peluang seumpama itu hanya datang sekali ..:)

semoga iffah jadi penulis yang berjaya..:D

reenapple said...

wahhhh.. tahniah. =). Fikir la semasak-masaknya.. =)

K O R I E said...

salam,

bestnya akak. ada org nak jadikan akak novelis sebenar ;)

akak jgn lepas peluang keemasan ni
nt klu dah terbit, kita org 1st yg beli tau novel tu ;)


saya sokong kak iffah!

ellieandcarl'sstories said...

iffah i told u thousands time izenit!! THAT all ur stories somehow its referring to me.!! seriously!! happen to be i got 1st offer and suddenly better one came up!! hahah what to do babe . tell me plz

Leeza dayasari [santai leeza] said...

grab apa yg ada di depan mata.
jgn dikejar sesuatu yg tak pasti jika peluang di depan mata sudah ada.

Dezee said...

Orang kata..kalau kita buat sesuatu yang kita minat sebagai kerjaya kita maka kita xperlu bekerja lagi seumur hidup kita..ambil la peluang tu.Maju kehadapan itu perlu dengan mulanya langkah kaki kanan ke hadapan..Godd Luck.:)

kiera'sakura said...

sebelum terima satu2 peluang fikir baik dan buruknya dlu. tapi andai peluang dah depan mata tak salah mencuba. kalau ada cacatnya disitu jadikan itu pengajaran untuk masa depan sebab seseorang tak kan berjaya dikemudian hari tanpa dia jatuh terlebih dahulu. ;)

ahsfantasy24 said...

bijak cari peluang,
bijak manfaatkan peluang..

cantik, blog pelangi paddle pop (:

kay_are said...

waahh.. bertuah.. fikir betul2.. setiap pros and cons pastu decide r yang terbaik ok =)

Nong Andy said...

1stly..

aku dah baca n3 ni beberapa hari yg lepas.. tapi tak sempat komen apa2 sebab aku dlm opiz.. so faham2 ajalah... haha..

2ndly... aku gembira untuk kau! sangat gembira sebenarnya.. aku rasa kau tentu akan buat keputusan dgn baik tentang terima atau tidak.. yalah. peluang itu ada tapi kenalah tahu terma dan syarat juga kan.. :D

3rdly..
aku rindu blogwalking hehehe.. lama tak ke mari kan??

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers