CORETAN TERBARU NADH

"Love to me is ...." or "Cinta bagi saya adalah..." contest

okeh saya nak menjoin contest lagi. Kenapa? Sebab saya suka contest ni. Menarik hati.

Cinta? Apa itu cinta di mata korang?


cinta sangat indah
jika kau tak mengerti
usahlah kau cuba redah
cinta tersemat dalam hati

kau usahkan bertanya lagi
kerna aku tak ada kata
yang mampu aku ungkai
cinta hadir tak kira masa

bukan untuk dipersenda
bukan untuk dikhianati
cinta untuk kita rasa
lantas simpan dalam hati

cinta bukan madah pujangga
cinta bukan helah dunia
cinta dari lubuk rasa
menyemai indah ketika derita

cinta bukan puisi kosong
cinta bukan laungan semata
cinta hadir tak langsung
cinta kuasa luar biasa

cinta itu milik kita
cinta bukan pasangan saja
cinta bukan untuk jaja
cinta hadir dalam jiwa

ketika cinta sayu menyeru
angin malam sangat menderu
ketika itu hati terpilu
menanti sapaan sang bayu

bukan omongan kosong belaka
cinta indah untuk dirasa
bukan hanya dijeling mata
cinta hadir tanpa diduga

usah kau tangis akan cinta
kerna ada yang akan tiba
mengganti kasih yang hiba
semoga dirimu terimanya

cinta boleh berganti
kasih boleh dicari
impian boleh dilakari
doa sebagai pengiring diri

kau jangan terus tewas
kau jangan jadi bangga
yang elok kau tebas
kelak kau jadi mangsa

Pesanan ini bukan rekaan
rasa ini bukan mainan
entry ini bukan tiruan
buat yang dalam percintaan


All you have to do is...

1. Complete this sentence: "Love to me is ...." or "Cinta bagi saya adalah..."

2. Post it in your blog and provide the link to Cik Peah OR

3. Email it to Cik Peah's email address nurfiza@gmail.com by putting this title "Cik Peah's Contest"


4. Contest ends on 18th January 2011 at 12.00 p.m


The line can be as long as you can...or it can be an essay....or it can be a short snippet line...But the one that touches Cik Peah's heart will be the winner...


what awaits the winner???

The winner will get:

- 2 'wayang' tickets ..at any Cathay Cineplexes (Cineleisure, Mutiara Damansara for e.g)

- 2 Food and Beverage voucher


Runner up will get this free Personal Pan Pizza voucher....





Post by,

Miss Ran 

4 comments:

peah @ peps said...

wow...sajak ini nukilan Ain?

sangat talented...sangat mendalam..maknanya utk siap rangkap...

suka part ni:

"usah kau tangis akan cinta
kerna ada yang akan tiba
mengganti kasih yang hiba
semoga dirimu terimanya"

terima kasih menyebarkan CINTA....entry yang sangat best....

Stress Quote

Miss Ran said...

yup sy main taip je ape yang terlintas...thnx 4 da compliment

Ein Auzai'y said...

panjang erti cinta anda...menyentuh perasaan ku ini....

Miss Ran said...

bingkisan ini sekadar kata-kata lahir dr hati saya sendiri...tak terlintas utk terima pujian anda..Terima kasih daun keladi..esok-esok datang lagi

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers