CORETAN TERBARU NADH

Jangan bodoh menilai cinta

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Aku tengah emo masa taip entry ni. Huh sakit hati membaca kisah sahabat blogger. Malas sebut siapa. Dia kena marah dengan aku kat komen dia. Masalahnya kita dah ada akal, hati untuk menilai erti sebuah cinta. Jangan sebab cinta kita bodohkan diri.

Banyak lagi pahala yang boleh kita kejar. Aku ingat ada dalam drama. Rupanya realiti pun ada. Sungguh geram okey. Kaum aku dibuli sewenang-wenangnya oleh insan bergelar lelaki merangkap bekas pakwe.

Lelaki: Awak, saya busy. Tolong belikan bunga boleh?
Perempuan: Okey, nanti saya belikan. Nak bagikan kat dia sekali ke?
Lelaki: Boleh juga. Ini alamatnya.

Kau tengok? Lelaki tak guna. Aku sengaja tukar contoh. Memanglah kau tak boleh lupa dia. Tapi perlu ke dia buli kau? Mentang kau baik. Kau rela. Dia boleh buat apa je? Tolonglah jangan jadi bodoh. Cinta macam ni patut dibuang kau tahu? Buat apa nak menagih pada yang tak sudi? Sebab tu aku rela single dari diperbodohkan macam kau. 

Tolonglah sedar yang jodoh pertemuan semua dah ditentukan. Sejauh mana kau cuba pikat hati dia kalau dia tak nak memang tak boleh paksa. Dia bukan suka kau. Dia suka membuli kau. Takkan tak nampak lagi? Katakan tidak pada lelaki yang tak guna macam ni!

26 comments:

H.J said...

oh lelaki..memalukan betul.. nasib baik aku jenis gentleman..haha

reenapple said...

yah... katakan TIDAk pada lelaki sebegitu...

aku pun rasa nak mengamuk.. grrr...bangang punya lelaki macam itu.. =.=

Nong Andy said...

love is so complicated..

*aku byk dgar crita sebegini dr fren of fren.. dan aku x brani nak judge lebih2 sebab kita xkan tau selagi kita tak duduk kat tempat dia..

lieynanilaz said...

jangan jadi hamba cinta...huhu.

deno said...

erk.. marahnya ifa... sabar ya ifa..

sergeant keroro said...

erk

Mieza said...

Assalamualaikum Iffah

Astagfirullahhal adzim, cinta acap kali membutakan mata hati...mungkin kerana hati banyak kali sudah buta memandang DIA dengan penuh cinta.

Kita doakan dia untuk belajar melupakan semalam dan melihat hari ini, insyaAllah. Sabar ye Iffah.

Sunah Sakura said...

indeed..

EZAD AMIR said...

Mekasih sbb bg aq idea nk buli bakal bekas awek2 aq nanti..

kiera'sakura said...

mata dia x bukak lg tue...

.........cP~ said...

Sah-sah kena mainkan aje. Berhenti sebelum terlambat.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

memalukan kaum adam je la lelaki mcm ni..

saya cello191 said...

perasaan susah nk ubah,,

tapi kena ingat jugak. diri kita lagi b'harga.
xpayah nak bodohkan diri..

El-Janna said...

pangkah !!

Nur Zulaikha said...

mmg dasyat...

mas saari said...

jangan rumitkan cinta itu..

QasehSuci said...

erk...terkena batang idung sendiri...

Naniey TJ said...

bagai prnh ku rasai perasaan ini... perasaan bodoh krn cinta... tp xlah sebodoh ni.... sbb aq prmpuan pnuh keegoaan... mne blh jtuhkn airmuka ak... hahahaha(b'lagak siot)

sbnrnya dia msh ad hti pd ex dia.. dia cbe ambil blk ati ex dia dgn konon2 understndng la tu... tp dia xthu ke, jntn tu cop apa pd muka dia... grrrrrr... aku pon geram

Gen2Merah said...

kesian plak bila org pempuan d pemainkan macam tu...

Buat lelaki jangan suka ambil kesempatan, buat pempuan jangan suka diperbodozkan...

renungan bersma

centplay said...

nice info, keep posting bro
visit me http://www.centplay.com/affiliate/id_1198/
BAWAH ANE MAHO ANJING

Solihin Zubir said...

kuikui.. marah bebenor ye iffah.. hehe..

adesss.. kenapalah masih terhegeh2 kt org yg buang kita.. dahtu, biarkan diri diperguna.. alahai.. tak rasa sakit hati ke? ishhh..

Cik Pulau said...

single selagi belum jumpa yang sebenarnya...
once dah jumpa.. takkan rasa nak single lagi...nak bersuami je..
hahaha..
opsss.. apsal ai komen camni.. huhuhu

xila riston said...

ciss kalo xsuka jgn melayan dan bg harapan!!

Eera Shera said...

rmi je membe pompoan yg bodo camni..mcm takde laki lain dah..mmg menyakitkan ati!

fRaMe+LenSeS said...

Mgkn.ats dsr bshbt? Kita tatau kisah disebalik bukan? Biarlah mereka ng hdp mreka. Andai bnr llki itu hnya mgambil ksmptn, dia mmg slp.bsr. N juga ikhlasnya gadis tu. Dia ptt dcnthi

tamlegend said...

teeettttt..katakan tidak pada slogan 'cinta itu buta'...

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers