CORETAN TERBARU NADH

Siapa kata cikgu tak adil?

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Kalau ada orang cakap ada beza guru dengan murid, jawapan aku tak. Dulu macam ada jarak antara guru dan murid. Cikgu boleh buat murid tak boleh. Cikgu makan mewah murid makan ala kadar. Selalu jadi kan?

Hari ni aku dibuli murid. Tak sangka kan? Kami bermain dengan bebudak. Cikgu senior pun join sekaki. Dia yang ajar. Main tiru kawan sebelah tu. Laju-laju. Aku jadi model. Malu sudah. Asyik kena ulang. Lepas tu main ABC. 

Bila leka je terus kalah. Tau apa dendanya? Ketuk ketampi. Seronok bukan main budak-budak ni gelakkan kami. Kawan aku pun kena. Dulu kan bila cikgu salah dikecualikan sebab dia cikgu. Sekarang mana kira semua tu. Tak ada double standard langsung.

Kalau macam ni selalu kan bagus. Adil tak kira orang kan? Ini baru budaya yang betul. Yang salah tetap salah. Jangan sebab dia ada kuasa besar dia boleh terlepas. Hukuman dunia bolehlah lari, hukuman akhirat? Fikirkan ye. Aku balik pukul 7 hari ni. Bangga jadi wanita bekerjaya.

32 comments:

mas saari said...

takde beza lagi bagus, cikgu dan murid saling bantu membantu..

Eza Boom Boom said...

Setuju! :) Dunia sekarang, duit tu ada lebih kuasa. Timbul masalah rasuah nak cover mistake. Ish2. Adil dunia, mana menghilang?

fRaMe+LenSeS said...

ahahahaha. cmeinya.. :D suka2. nadh nak buli jiran jugak la camtu. :P

Nong Andy said...

Wah... Cikgu Iffah :)

ketuk ketapi? hehehe.. seronok layan bebudak tu?

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

blk pkl 7?mula2 kerja mmg busy kan dik.jg diri tau duk sek tu.dah tak ramai org kan?

yana-feehily said...

jgn smpai anak murid dh tak hormat cikgu sudah.. :)

K O R I E said...

oit buat ketuk ketampi sekali?
huhu , bgus tol cikgu ni yea..

mesti best layan budak2 ni.
teringat balik zaman skola2 dulu.
sllu kena ketuk ketampi ;p

Lea Isnawi said...

bestnya maen ABC

lama xmaen

padlie said...

sokong sangat.. kena ajar budak2 sekarang supaya jangan amalkan double standard..

satu lagi, orang perempuan x elok buat ketuk ketampi. x elok untuk badan..

sergeant keroro said...

untunglah jadi cikgu berwibawa

Rozuan Ismail said...

sampai pukul 7? lamanya

budak penjara said...

belaku lah adil pada ank2 murid..cam aku ngn ank2 murid aku adil tym amik gmbar..haha sama2 posing sengal..baru adil

Bella said...

menarik... cara yg bagus utk dekati budak2... ^^

Farhan Hanif said...

tapi kat sekolah pelajar tak boleh "lepak" bilik guru selalu utk bertanya soalan macam kat U...hehehe

El-Janna said...

wahhhhhhhh suka leteww dgn kerja ni.. hehe wish u all the best k^^

reenapple said...

wahhhh... seronoknya jadi wanita berkejaya..=)

Cik Chenta said...

cikgu satu tugas yg sgt mulia!!

assalamualaikum cikgu!!

Paris Lipton said...

ye cikgu, tp sifat hormat tu pelu ade mcm zmn2 kite tkot gle kt ckgu~

Fatin Farhana Binti Ramli said...

cikgu dulu lain .. cikgu sekarang lain ..

.........cP~ said...

Jeles. Kamu dah kerja.

AMMAR YASIR said...

yang salah mesti dihukum...hahahaha

KaK LimAh Si SupiR said...

wahhhh..dh bekerjaya skrg..kaklimah bile laaa :(

maszull said...

assalamualaikum iffah..budak2 mmg suka kalau ada cikgu yg suka melayan mereka...:)

saya cello191 said...

jgn biar anak murid naik kepala suda...susah plak jdnya..^^

ieyza afieyna said...

seriesly ? hee.. xpnah dgr cikgu kene dende ketuk ketampi mcm tu.. sian nye.. hee

Asrul "iLham" Sany said...

cikgu itu mulia, tapi malangnya ada yg 'salah' guna 'kuasa'

Mishter Izwän said...

nasib baik tak kua paper cikgu kena denda, tp best jugak kan boleh jadi kan sbg pengalaman, !!!sy pun bangga jadi pengomen kepada blog cikgu yang kena denda


new entry http://speechless009.blogspot.com/2012/02/hacked-wireless.html

EZAD AMIR said...

ui...bez nya dikelilingi bdk....
dunia cm hepi je..riang..hek3

deno said...

best kan setiap hari bleh bersama-sama ngan budak2... deno suke budak kecik... mereka nakal dan comel! :)

Cik Pulau said...

ai pun adil pe ngan students..
sampaikan ari2 ajak main teka teki.. adoiii...
ponim cikgunya..

Gen2Merah said...

sayangi guru, sayangi murid... barula ilmu berkat sepanjang masa..

Suhaili Sarif said...

kalau cikgu adil,budak2 mmg syg :)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers