CORETAN TERBARU NADH

Masalah gambar lagi?

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
PERHATIAN !! satu nasihat untuk perempuan sahaja. Jangan approve akaun bernama Aida Arissa Bukhari.. dia dikenali sebagai Tauke Chun. dia didakwa mencuri gambar-gambar perempuan di facebook sebelum masukkan ke dalam blog ape cer. dia buat cerita Seks Melayu untuk jatuhkan maruah perempuan.Hati- hati , dia suka mencuri ...gambar cun , bertudung , seksi dan lesbian, bogel dan masukkan dalam blog di......a.... Kalau anda sedar gambar anda ada didalam blog dia , anda kena buat report polis sebelum pergi aduan kepada cybersecurity malaysia.. Sila sebar kan kepada teman2 , serta adik beradik , saudara mara , keluarga tersayang ! 
Bagi aku hal ni tak besar sangat pun. Maksud aku, jangan nak gabra tak tentu. Marah bukan kepalang. Kadang kita kena reflek diri sendiri. Kenapa benda ni jadi? Bukan sebab kita ke? Yang sakan upload gambar. Walau apapun alasannya, gambar perempuan memang mudah mendatangkan fitnah. Itu antara sebab aku dah tak post gambar nampak muka. Aku bukan nak bajet alim, aku cuma kawal diri aku dari terus lupa tentang bahayanya fitnah terhadap diri sendiri. 

21 comments:

kopi pasta said...

aku nak add la aida arissa ni..nama pon dh cantik..=.=' tp pyamar. rasa2nya dia ada blog tp dh kne delete kot. fanpage, ada lg ke? nk terjah =.=''

smua pmuan patut tiru mcm ko. tutup mulut macam ninja. jaga muka n jaga maruah diri

Rapunzeel Cikilolo said...

betul. aku dah tua-tua ni pun jarang letak gambar muka. risaunye baca fakta tu :(

kiera'sakura said...

patut ke akak delete album kawen tue? hurmmmmm

نورعيم said...

orang letak tapi tang muka tak nampak. kena dlete jgk ke?

-meeSUPERGIRL- said...

jangan nak marah lah kalau gmbar ad dekat blog dy tuh . sape suro seksi2 . gmbar kemain tayang sini sana. bodoh

Nong Andy said...

a... sebab tu Iffah suka misteri.. bagus.. itu lebih selamat... :D

aku nak ristrictkan suma gambarlah ni.. kalo ni macam :D

Syira Qahira said...

salam,

sebab tu ustaz azhar idrus cakap jangan letak gambar dalam fb bahaya, bukan bahaya dari orang tapi fitnah alam juga....

paripariputih said...

Kak Pelangi lepas ni wa teka wa nak upload gambau tangan dan tapak kaki je la... =..=

Sunah Sakura said...

ok yu...thanks ingatkan...lepas ni i tak buat lagi kay....

aku HaniAsyira said...

wah.. tima kasih ingatkan yea

Juliet_iRa~" said...

aktif lgi ye org camni?

dl mcm ada dgr gak..hmm bahaya approve org yg xkenal ni..

kay_are said...

setuju ape ko cakap tu.. bende ni sebenarnye tak jadi kalau kita tak upload gambar sendiri ikut suka ati.. ni upload gambar kemain lagi tapi bile orang tegur marah.. apekah? @.@

Rozuan Ismail said...

betul tuh. ramai sangat sekarang ini orang cuba menjatuhkan maruah kaum hawa

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Bahayanyer... isyh isyh..

potia casadelarossa said...

klu potia add takpe kot.... potia lelaki ekekek

Hafizin Jamil said...

bagus iffah sebenarnya.. hahaha

cik mun said...

iye ke..bahaye ni..

azstory said...

kita yg membuka peluang utk mereka melakukan hal tersebut..

Teenager Housemaid said...

haih...macam2 org skrg ni...

محمد رازيق said...

agree. bagi saya, pokoknya kena kawal diri kita dulu. baru susah nak jadi cenggini.

deno said...

deno kalau tak kenal tak approve... thanks ifa :)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers