CORETAN TERBARU NADH

Tentang bola

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Lagi aku cerita pasal bola. Bukan nak cerita pasal Wan Zack Haikal. Bukan juga Shahrul Idlan. Farizal? Bukan. Ini bukan entry khusus untuk mereka. Ini entry khusus untuk mereka yang bermain bola dengan seluar pendek.

Seluar pendek nampak lututlah bang!

Mohon panjangkan seluar? Macam susah je. Bila dah namanya uniform, memang susah nak ubah kalau yang atas tak benarkan. Aku tahu tu. Pernah alami rasa terpaksa dedahkan aurat tanpa rela. Tapi kan boleh buat sesuatu kan?

Kita kan ada hak bersuara?

Tak boleh? Diam tutup mulut? Aku pernah nampak seorang pemain tutup aurat dia dengan pakai seluar dua lapis. Aku kagum. Tapi takkan sorang je nak berusaha ke arah kebaikan kan? Aku harap lepas ni ada lagi yang akan sedar yang lutut itu juga aurat. Bayangkan tergolek sana sini nampak sampai paha? Wow seksi sangat!

Jadi apa tindakan kita? Mereka?

16 comments:

Orkid Edyliyne said...

selalu orang perempuan bayangkan, senangnya lelaki aurat hanya dari pusat sampai ke lutut je...
tapi bila nak fikir balik, yang senang itulah yang paling susah nak diikut...
hehe... ^^

ahsfantasy24 said...

lelaki kalau lutut pun tak bleh nak
ttup, entah apa jadi kalau die ditakdirkan lahir sbg pompuan.. huu Allah maha mengetahui~

Anak Kampung said...

nak 1000 daya xnk 1000 dalih..bleh je cuma nak xnk je.xlsh kot lau pkai legging ke

kopi pasta said...

tudiaa, tudiaaa..dh bersuara dh dia =.=' ak sbnarnya dr dulu lg heran knp mereka2 tu tak mahu tutup lutut tu.padahal mudah jer kot.pkai tight ke, tutup juga...tak phm serius tak phm...eleh, llaki seksi pon mpuan juga yg tgk @_@

Anonymous said...

Iffah.. tajuk tak betul. ni tentang aurat pemain bola hehehehehe


-Nong Andy-

paripariputih said...

pakai suar track la kan cam tu PIPA...

Ezy Chiaki said...

kalo pkai legging kat dlm pon ok gak kn..
blh kaber lutot..
hehe

afzalsukasuki said...

saya lebih suka memakai skirt labuh atas pusat sewaktu bermain bola, bermain mata mahupun bermain kuda kepang sebab saya tampak lebih anggun dari unggun jika berbuat demikian

Leeza dayasari [santai leeza] said...

haaaa....... kelihatan simple tp sbnrnya... faham2 jer lah.

hnahdy said...

pakai seluat fit tu pun dah ok..

Tihara said...

as salam

tulah kan, cane la nak didik anak2 seksok :)

aku HaniAsyira said...

mereka yg buat2 xphm kot

Asrul "iLham" Sany said...

aku pakai suar bola masa kat rumah je...ada kaitankah??? hahaha

TiranaAduka said...

huhu sekadar membaca komen2

kiera'sakura said...

mereka jugak bukan senang nak jadi seorang lelaki yg mampu menjaga aurat dengan sempurna. tapi tak mustahil ;)

kay_are said...

nak tunjuk kaki dorang yang tegap tu kot.. tu pasal r saje pakai suar pendek kemain.. huu

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers