CORETAN TERBARU NADH

Prank Call

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Korang tahukan prank call tu apa? Aku suka sangat dengar panggilan hangit, salah nombor, panggilan adoiyai. Tapi aku lupa dalam aku gelak, orang yang dapat panggilan tu sangat sakit hatinya. Sebab tertipu. Sakit bila hati ditipu. Marah! Geram! Kecewa! Rasa dikhianati kepercayaan walaupun kejap.

Aku pernah kena. Satu tu kawan yang baru aku kenali. Tawaran novel katanya, tuptup ia tipu semata-mata. Ya aku tahu aku bodoh pergi percaya bulat-bulat.

Kali kedua kawan aku yang aku sayangi. Dia tak tahu kot aku benci prank call sebab pengalaman itu pahit sekali untuk dikenang. Dia kata ada tawaran mengajar di sekolah agama. Sedangkan memang aku tengah tunggu panggilan dari KPM untuk diambil kerja. Jadi aku percaya je apa dia kata.

Ya aku akui memang aku marah, sentap, sedih, kecewa. Tapi aku muhasabah balik. Takkan sebab ini kami nak bergaduh kan? Mungkin dia rasa itu kelakar. Tapi bukan pada yang terkena. Lagi-lagi yang melibatkan perkara serius macam ni. Jadi untuk korang juga, mohon jangan buat prank call kepada sesiapa pun. takut hubungan korang keruh hanya sebab itu. Bila nafsu amarah menguasai, kawan pun boleh jadi lawan. Selamat aku masih sayangkan sahabat aku tu. Dan aku boleh tersenyum kini. Tak marah dah. =)


22 comments:

reenapple said...

sakit bila kena prank call.. ehehe. Aku tak de lagi kena prank call.. mesej prank adala.. tapi aku tak layan.. lebih3 lagi dari nombor tak kenal.. huhuhu

al_hakim said...

mcm best je

cintailmu89 said...

x pernah kena prank call, xmo pun prank call..
main2 pulak.. mana boleh..

missSenget said...

aku penah buat kt org..tp xde lah yg bg hrpn mcm tu sekali..

kalo aku kene, aku pn mrh..

Bum Bumeyh said...

prank call tak pernah kena lagi. mcj tu ade laa. mmg btl-2 nyakitkan hati -.-

hnahdy said...

xska la prank2 ni..huhu

Yan Ty said...

Ty pernah la juga kena dan baru2 ni tapi oklah take it as a joke. Tak hangin la sgt.

kopi pasta said...

oh ttiba teringat prank call dr adik ko time lam keta aritu dgn ppp n ko...haha. ak igt itu perculikan betul tp rupa2nya hangit smata2

kiera'sakura said...

klu nk buat panggilan hangit pun jgn la smpi yang kecewakan org. tak baik tue sian kt org tue

CikZaitul said...

okfine................

igat sampai mati..

ArELeEz said...

u've been tagged! ;P

http://asleez-asrolareleez.blogspot.com/2012/12/tag-25-random-facts-about-me.html

misz aisya said...

sy ase kan, pranck call boleh je tp jgn benda yg serius lah..tgok stuasi jugak kan.

sy prnh kena. mber sy nyamar jd ejen insuran. sy org yg ke bape puluh ntah dy kenakan. at last, dy pulak trkena panggilan hangit dri FAFAU hot FM. hahha pdn muka! :)

cimöt said...

pernah kena jugak.. dan sampai laaa ni aku taktau sape yg pedajal aku tu.. cissss

boni kacak said...

saya selalu kena dengan kawan2..sampai dah jadi lali dah..hahaha

Leeza dayasari [santai leeza] said...

sabar yer iffah.. nk uat mcm mana, kawan dah lagu tu.... hmmmmm'

Nur Zulaikha said...

kadang bg diorg maybe klaka dpt kenakn org..tp yg kene tu la makan dalam..

Rozuan Ismail said...

sentap jugak kena prank call. tapi tak ambik sensitif sgt hal tuh

Encik H said...

aaa..aku takde buat prank call..aku biasanya tipu depan2..aku tipu or main2, tapi dalam masa yg sama, aku buat muka serius, as if apa yg aku cakap tu memang betul..

then bila nampak kawan aku macam betul2 percaya, baru aku gelak..hehehe..kawan2 ofis aku selalu kena la..:D

paripariputih said...

pipa hanya set retis jew yg kena prank call ni harap maklong ha ha ha

p/s: miko yup ppp pun dah cuak masa tu...==

Nurul Ainaa said...

tak boleh dkt orang yang sensitif hahaha.

aku HaniAsyira said...

mase kena mang bengang giler kan.. tp lama2 jd kenangan

kay_are said...

ikut orang gak r.. kalau jenis boleh time bende ni as a joke ok r.. kalau takleh time tu yang leh sampai gaduh tu.. hmm

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers