CORETAN TERBARU NADH

Padah terlalu teruja

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Aku jenis cepat teruja. Contohnya, nak jumpa blogger ke apa ke. Gila teruja. Tapi pasti ada benda yang tak sedap hati muncul di saat akhir. Aku dah alaminya dan yang peliknya aku ni degil. Tak makan saman. Haha aku teruja lepas tu sedih. 

Sebab tu orang kata jangan terlalu banyak ketawa nanti sedih terasa. Dan aku akuinya. Memang sebelum sesuatu yang dirancang jadi, berminggu aku teruja. Bila hari nak sampai hati sayu, sedih. Ada perkara yang tak baik muncul. Aku tak tahu apakah itu petanda atau sebenarnya kebetulan saja?

Yang aku dapat jadikan iktibar, jangan terlalu teruja. Sebab bila kita seronok sangat, kita lupa yang kita hanya merancang dan sebaik-baik perancang itu Allah. Allah takkan bagi apa yang kita nak, dia akan bagi apa yang kita perlu sahaja. Dan aku mengerti lalu keterujaan itu berkurang sedikit. Ingat janji Allah? Ingat, semua nikmat ini hak Allah. Bila-bila je boleh ditarik semula. Setelah kurangkan teruja, baru aku tahu yang aku terlampau seronok sampai lupa nak bersyukur T_T

*Aku akan offline dua hari ni. Perjumpaan dengan member di Ikea dan sekitar Damansara. Mohon rindu =P

19 comments:

just passing through, . . said...

lumrah manusia, . . . kami pun pernah rasa macam tu jugak, . . . :)

syakey said...

setuju! mmg teruja over lastlast rasa mcm tak kena ja.

control. tkpa, rancang2 jugak. kalau tk jd, tkdelah kecewa mana :)

the malay male said...

makan meatball

Tihara said...

haah,,mak2 selalu pesan jgn sonok tak hengat nanti nanges tak tau..btw moga semuanya berjaln lancar

ahsfantasy24 said...

Sederhana itu penyelamat, hehe..
take care :)

Zehan Ilyana said...

huwaa..
betul2..kalau teruja sgt lepas tu mesti ada rasa tk sedap hati kan..hurm..

wah, rajin akak jumpa blogger..
bila nak jumpa saya?
hahahahaha..:p

-meeSUPERGIRL- said...

org ckp jgn terlalu suka sgt nt air mate makan dieeee :D

nn lylyn said...

betul tu..sy prnah alami.. kalau sgt teruja..smpai ape yg wt tu xdpt kebaikkkan pn

EL MARIACHI said...

meatball at Ikea...

Hans said...

hehehe
sama la kita :-)

potia casadelarossa said...

nak join gak blh tak gi ikea? sape lagi pegi? ekekekekek

Cik Pulau said...

setuju sangattt..
rasanya ai pun pernah mengalami benda yg sama..
so kesimpulannya.. biasa2 sudaa.. rileks je.. heee~

boni kacak said...

saya dah mula rindulah.hahahahahaha :P

Novelgurl said...

Ha'ah.sy pun dh rasa kesannya.bila srnk2 ngn kwn smpai x hengat lepas tu je tiba2 bergdh pla dngn dia.huhu.

Nong Andy said...

aku dah nampak korang-korangs makan meatball tu... :)

Yana Sakura said...

yana pn da pna rasa cmni..sbb msa nk berpisah tu sedih kot.hukhuk..

hehe..tp papepn..walau kita semua jauh dimata tp tetap dekat di hati :)
peace yow! (^_^)

kiera'sakura said...

sama dgn akak. akak selalu ingtkn diri sendiri. klu nak pape jgn teruja tkut nanti hujungnya sedih. mcm baby nie mmg rasa teruja dan hepy sgt tp akak kawal dan selangi dengan rasa bersyukur moga dia tak hilang dari akak sebelum waktunya. doakan kami ye cik de. hihihihi

kay_are said...

memang selalu je jadi macam tu.. rase macam excited bile nak buat something, tapi dah dekat2 time tu macam2 hal jadi, kadang2 tu sampai cancel terus.. memang takleh teruja sangat sepatutnye kan..

نورعيم said...

jadi kesimpulannya jgn gelak byk sgt, tkaut ade yg menangsi :)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers