CORETAN TERBARU NADH

Sengih-sengih

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Ada orang kata kalau kita senyum sorang-sorang nampak macam kita gila. Apalah tanggapan orang bila tengok blogger sengih sorang-sorang depan tab, smartphonenya? Mesti kata pelik. Tapi itulah hobi blogger. Aku tahu. Sebab aku pernah jadi blogger tegar. Asyik bukak tab, tengok komen senyum sendiri. Bukak FB tengok gelagat senyum lagi. Sampai orang sekeliling pandang pelik.

Dalam FB nampak peramah. Bila kat luar nampak sombong. Sebab apa? Kita senyum dan gelak sorang-sorang. Dalam dunia sendiri. Sampai kita lupa patutnya kita seimbangkan mana realiti dan fantasi. Kita lupa yang kita perlu juga melibatkan diri dengan orang luar. 

Ada juga baiknya FB dengan blogger.com ni. Sebab dari sinilah kita jumpa ramai kawan. Bukan setakat maya, tapi realiti. Yang mana sanggup meredah dari utara sampai selatan. Yang pergi ICITY sama-sama. Yang konvoi naik Viva. Yang hantar kawan ke mana saja. Yang sanggup drive jauh demi kenduri. Yang bertemu jodoh pun ada. Semuanya tampak indahkan?

Siapa kata sengih-sengih sorang tak membawa faedah? Dan aku pasti ada sebilangan manusia yang membaca entry ni akan sengih sorang-sorang heee. Rindu semua =)

15 comments:

Anonymous said...

aku pun snegih juga bila baca ini.. ehehehe.

#rindu kau juuga. =)

~reenapple~

Rapunzeel Cikilolo said...

sengih la. hehe

kay_are said...

betul2.. tapi still aku tak tau mane satu ko mase kat majlis tu.. nak terjah masuk bilik mau kne tangkap kat situ gak.. =P lagi pun awal sangat datang ari tu.. huu

HannaNana Swift said...

huhu, oke, tengah sengeh2 xD

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

OE pun selalu macam tu jugak... tak ada sebab tiba2 gelak sengsorang depan netbook... hehe...
baca entry nie pun sengeh2 jugak... ^^

ArELeEz said...

klu t'baca entry yg kelakor, bkn setakat sengih2 je. tp, gelak2 manja trus! ilang kejap stress. he3..

hnahdy said...

betul2.senggih gak ni..

paripariputih said...

Aku kat dunia realiti pun suke sengih2 sensgorang acnor tu Iffah?? ha ha ha >..<

CikSpek said...

sengih sokmo. heeee~~ :D

Romeo Laut said...

Kau ni dah kronik ni. Hahahah.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

#angau kot... heeeeee
2. kadang org yg kelihatan smbong itu akhirnya sbnrnya dia seorang yg ramah. rog ramah ni kadang2 dia ramah ikut situasi ....

aku HaniAsyira said...

sonok jugak tersengih sana-sini kan

Eza Boom Boom :) said...

seronok bila kita dapat apa yang beyond kita punya expectation.. Heee.. Blogging ni byk faedahnyaa :P

Anonymous said...

ahahahahha...

kali ini aku join sengih sekali.. sebab kena batang hidung sendiri :D


-Nong Andy lagi-

kiera'sakura said...

kantoi akak tersengih kt sini :p

indah kan bersahabat atas tiket maya kalau betol kita ikhlas :D

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers