CORETAN TERBARU NADH

Teka silang kata by AMMAR

Jom Klik Blog
KLIK BANNER UNTUK JOIN



Nak topup RM30? Jom jawab teka silang kata ni.

Syarat penyertaan:

Umur dari 12-100 tahun.

Warganegara malaysia.

Ada blog atau fb.

Buat satu entri dan tulis jawapan dari 1-12 dan tinggal link dekat entri ni. Letak banner blog ni pada entri.

Buat slogan saya suka blog Ammar kerana....... (tidak lebih 100 perkataan)

SOALAN

1. Negara pengeluar kereta mewah.
-ITALY

2. Tentera Hamas dari?
-PALESTINE

3. Pelari pecut terpantas di dunia.
-JAMAICA

4. Saddam Hussein berasal dari?
-IRAQ

5. Raja Chulalongkorn dari?
-THAILAND

6. Kangaroo ada kat mana?
-AUSTRALIA

7. Drama Winter Sonata berasal dari negara?
-KOREA

8. Negara utama pengeluar sutera?
-CHINA

9. Pemenang Piala Dunia FIFA 2010?
-SPAIN

10. Abu Dhabi ada kat mana?
-SAUDI

11. Bill Gate berasal dari?
-USA

12. Negara matahari terbit.
-JAPAN



SAYA SUKA BLOG AMAR KERANA....PANTUN BOLEH TAK???


Pergi mcd beli burger roti,

Naik kereta pandu lalu,
Blog ini menarik di hati,
Buatkan saya singgah selalu

Duduk diri di atas marmar,
Makan mcd ramai-ramai,
Empunya blog tentulah ammar,
Sentiasa buat diri mamai

Dalam kalam ada debu,
Dalam hati ada rindu,
Salam perkenalan dariku,
Buat blog baru ku temu

Kalau pergi ke pasar borong,
Belikan saya dua biji tauhu,
Saya bukan cakap kosong,
Tengok follower sudah tahu

Asam pedas sedap tak terkata,
Di melaka sangatlah terkenal,
Siapa kenal empunya silang kata,
Tengok sekali mesti dah kenal


SETAKAT INI SAHAJA SLOGAN SAYA. SEKIAN
PS::jom join



Post by,

Miss Ran 

4 comments:

AMMAR YASIR said...

Terima kasih kerana join contest ni.. Jawapan anda ada satu yang salah... maaf ya.. cuba lagi

Miss Ran said...

ok tak apa..hehe best tak pantun?

AzizMostafa said...

Pernah melihat TTSKK = Teka Teki Silang Kata Kelopak?!
-
http://www.typophile.com/node/51401
http://powerwordpuzzles.com/sunbursts/
http://typophile.com/files/Krosslang.pdf
http://typophile.com/files/Key-Whls.pdf
http://typophile.com/files/16-petals.pdf
http://typophile.com/files/K-flower.pdf
-
Melompat Lebih Tinggi + Semoga Berjaya

Miss Ran said...

nak kene join ke ape?

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers