CORETAN TERBARU NADH

Part 1: Ya Allah!

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
 
Tiada kata-kata






Apa jadi sebenarnya? Aku pun tak sedar. Yang aku ingat aku nak elak kereta depan yang tetiba je rasa dekat sangat. Aku tak tahu itu ilusi ke apa. Yang aku tau aku tak rasa aku terlelap pun. Hanya Allah yang tahu.
Aku pun tak boleh nak cakap. Pagi subuh tu aku tersedar dan aku di bahu jalan. Seperti dalam gambar. Aku nampak api. Banyak kat tepi dan depan. Aku terdiam dan cuba ingat balik apa jadi. Aku sedar aku dah langgar divider jalan tu. 

Aku pun bukak seat belt. Mujur boleh bukak. Aku pun tunduk cari selipar. Tak jumpa. Aku cuba bukak pintu pulak. Tak boleh. Aku tengok tingkap pecah. Aku bangun dan lompat dari tingkap tu. Alhamdulillah dengan izinNya ada suara menjerit ke arah aku.

"Adik, lari. Nanti kereta meletup!!!" Aku dengan tudung yang dah hilang. Rambut terbakar separuh. Macam hantu terbaar agaknya rupa aku masa tu. Aku pun lari ke arah highway. Dua lelaki lari ke arah aku yang terduduk. Kaki tangan mula rasa sakit. Aku dibangunkan dan dipimpin ke sebuah kereta. Aku hanya mengaduh sakit.

Nota Iffah:
Cerita ni bersambung. Tak larat taip panjang. Tangan masih berbalut. Muka makin gelap. Nurse bising sebab aku terdedah kat matahari. Tu gelap tu. Lagi gelap dari yang dulu. 

Ps: Dia menyepi. Aku mula risau.

26 comments:

H.J said...

hurm,,macam cerita dalam inbox aku je ni..hehe

Suhaili Sarif said...

sayang...thanx for sharing
putih hati lagi penting sayang :)

FaKArePa!n said...

akan menanti sambungan dari Iffah..

Cik Sara said...

semoga cepat sembuh..

saya cello191 said...

besar dugaan tu...

nadzli azlan said...

semoga cepat sembuh akak !!!!

fRaMe+LenSeS said...

moga cpt sehat.. oihh jgn la dedah2 kat matahari. kan misi da bising..

mas saari said...

Ya Allah Iffah!
dahsyatnya dugaan tu..

moga iffah tabah ye!

Umie Artoqiemie said...

kami bersyukur iffah selamat :D

Sis-Lin said...

Iffah sayang...semuanya tertulis drNya...byk2 bersabar dan terima qada' & qadar drNya...

mungkin ada hikmah di sebalik kejadian..

si dia diam? klu sayang terima seadaanya...

aimie amalina said...

aduhaiii
begitu ke...
mm...maceh kak ngah atas cite nihh
kak ngah, rehat taw!

kiera'sakura said...

take care dear....

Lea IsNaw! said...

polis ade siasat x punca kereta tu terbakar?

kot2 ade org niat jahat...

apa2 pun syukur lah iffah selamat

diana said...

syukur iffah selamat..
kereta boleh dicari ganti..
semoga cepat sembuh...

Sunah Sakura said...

I PUN NAK BISING NI..

ijA said...

iffah, hati2..ye..tc..dduk dalam rumah je..hehe..nak kuar xnk kene matahari pakai payung..leh knn..

maszull said...

salam iffah...inikah tempat kejadian tu...aduh cian nyer iffah nasib baik iffah sedar waktu....

nanti sambung balik cite tu yer iffah...dan skg rehatkn badan tu dulu ye...semoga iffah cepat sembuh....:)

Fatin Farhana Binti Ramli said...

ujian dari Allah .. tabah je la k ..

FasiHaH SupiaN said...

teringin nak jumpa or call ifah borak panjang......dah masuk sem agak sibuk......nak kol jugak..bile niee

JIJI YU said...

ipah sambung citer cepat..

Nadzirah K. said...

semoga cepat sembuh ye..

cik pulau said...

yu ni..
nape tak dengar cakap misi ni..

Cik Eka said...

jgn x dgr ckp misi tau iffah...

ni tempat kejadian yer...nampak kesan tebako tu kan..

Uchi kay-f @hmad said...

*mula nk fhm kan entry ni*

Afikah Aziz said...

alhamdulillah awak selamat,dgr ckp misi tu tau,bykkan rehat :)

Niena Pengembara Ilahi said...

:D


smoga Iffah cepat smbuh ye..sedih bca..erm,Iffah seorg yg kuat sbnrnye :)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers