CORETAN TERBARU NADH

Eh nama tu penting ke?

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Hai semua aku nak membebel sikit. Bukan apa lama dah tak merepek dalam blog kan. Berita gembiranya ialah aku boleh taip guna tangan kanan. Walaupun slow oklah dari tak ada kan.

Kembali pada topik. Aku pergi jabatan fisioterapi untuk dapatkan appointment minggu depan. Dia pun tanyalah pasal luka. Macam mana boleh kemalangan. Lepas tu dia tanya nama aku.

Doktor: Nama apa ye?

Aku: Iffah Afeefah.

Doktor: Wah sedap nama tu.

Nurse: Aah pandai mak awak pilih nama.

Adik: Ayah yang bagi.

Aku senyum. Korang mesti menyampah sebab ingat aku perasan. Tapi cuba kalau kita tak ada nama? Macam mana? Sebab tu bila orang nak dapat anak kena fikir nama anak yang baik maksudnya. Ini nama nak gaya orang putih. Bila nak tulis nama kat buku latihan kat prasekolah tak reti.

Bila nak eja nama sendiri tak reti. Misalnya nama danish. Cuba korang bagitau aku macam mana nak eja nama tu. Kesian kat budak tu. Adoi.

Ps: Dia hurmmmmm. Bila dia nak dibongkarkan identitinya?

20 comments:

Eera Shera said...

ye nama awk mmg sedap ;)

JIJI YU said...

sedap ke nama engko ek

aimie amalina said...

mmmmmmm
betoi
opah bangga nama opah aimie
ikikiki
yeye! tgn kanan dh nak baik =]



p/s: cepat2 sikit bongkar..hehehhee..x sabaaaaaaaq ketaq lutut dah ni =]

Mizfantagiro said...

kdg2 ada yg sampai tergeliat lidah nk sebut name..ngeeee..
http://dismybelog.blogspot.com/2011/09/uji-ketulenan-anda-sebagai-rakyat.html

ijA said...

apa maksud nama ifa..ehee,,..sedap..

budak2 kecian nama pelik2 nak tulis pun xreti..

Diana @ bilakukatacinta said...

nama ahkak dah terlebih glamer...

Sunah Sakura said...

kehormatanku...

Ary said...

dah sihat ek...semoga lekas2 sihat berganda..

mmm...memang sedap nama tu, dan nama amat penting, tapi paling penting maknanya.

Kalamhati said...

perlu namakan nama yg baik utk anak2..=)

reenapple said...

yee... nama yang sweet...tak perlu panjang3 tapi simple dan ada makna yg baik...

fRaMe+LenSeS said...

haruslah nama yang baik. nama tu kan macam doa..

Suhaili Sarif said...

kemudahanku :)

alhamdulillah da boleh guna tgn kanan :)

suka nama ipah >_< sgt sedap dan ada rhyme..hehe

mas saari said...

nama iffah memang sedap!

Bigdaddyz said...

takder nama susah gak nak memanggil...

cik pulau said...

maksud nama ai ape ekss.. hihihi

H.J said...

nama aku lg sedap

maszull said...

salam iffah....yer la kalau x ada nama mcm mana ek oleh itu pilihlah nama yg elok utk anak2 kamu nanti yer...:)

p.s cpt sikit semua dah x sabo nak tahu...:)

Nur Ayuni said...

nama sedap dan penuh makna. harus la kan. nnt itu yang ditanya kelak .. :)

msredcheesecake said...

Nama iffah mmg sedap...sama sedap dengan nama sebenar msred...hheee

Da tau dah...

Luqeem™ said...

yup..n spatutnya org lain kena pnggil nama yg bersesuaian dgn kita..jgn pnggil yg plik2..

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers