CORETAN TERBARU NADH

Blog itu risiko

Aku semalam terlebih emosi dengan seseorang. Maaf ye. Aku bukan apa, bila sebut berhenti blog aku jadi sensitif.

Yelah kita kenal dalam blog. Kita bersemuka pun sebab blog. Takkan nak berhenti blog semata teguran yang pedas.

Aku tak rasa teguran tu berbaloi untuk jadikan alasan berhenti berblog. Banyak lagi ujian yang akan datang. Cuba kenang balik matlamat berblog.

Kita cuba sampaikan mesej yang baik tapi tak semua orang dapat fahami. Tapi kalau setakat sorang dua yang tak faham terus nak putus asa.

Kalau kita dah pasang niat yang baik, insyaallah kita akan dapat apa yang kita hajati. Jangan cepat sangat patah semangat. Banyak lagi risiko yang kita kena hadapi.

Kesimpulan, kuatkan semangat. Blog memang banyak risiko. Blog bukan untuk suka-suka. Blog memberi seribu makna kepada kita yang bergelar blogger. Tetapkan matlamat kuatkan semangat. Sekian.

PS:Kuatkan semangat wahai dia
Published with Blogger-droid v1.7.4

12 comments:

efa nur said...

yeeaahhh...kuatkan semangat..!! :D

matlamat berblog ^^

Muslimah Optimis said...

Kesimpulan, kuatkan semangat. Blog memang banyak risiko. Blog bukan untuk suka-suka. Blog memberi seribu makna kepada kita yang bergelar blogger. Tetapkan matlamat kuatkan semangat.

setuju sangat

msredcheesecake said...

Sepatutnya sebelum mula berblog kena cuba kenal dan faham apa itu berblog, apa komitmen nya, apa cabarannya.... Supaya takde penyesalan dan putus asa...

Cik iffah sudah sihat?

Miss Nadya said...

betul tu..nad setuju dengan entry ni..

Fatin Farhana Binti Ramli said...

blog tempat meluahkan semuenye ..

FaKArePa!n said...

tak yah amik port sangat dengan teguran2 yang pedas berapi tu.. buat dono je..

Kalamhati said...

Ni baru blogger sejati namanya..walau halangan dan ujian mendatang..semangat takkan luntur..yg penting niat iffah..blog ni merupakan kenangan kita..utk diri kita dan org terdekat..malah boleh jd panduan dan berguna utk sesiapa saja yg ambil iktibar

caiiyyuk iffah!

ijA said...

betul lah iffah, risiko blog ne..ayat kita kdg2..nak bagi tahu hal sebenar ..mesti dah tersentuh hati kawan-kawan lain..Aish..xkan nak tulis diari kita je kt blog...sometime ada benda kita tegur melalui blog juga.

setuju dengan , bukan semua faham apa yang kita sampaikan..kadg2..diorang ne fikir lain pulak ..semua manusia tidak sama..

reenapple said...

setuju3... sedey jugak ada sorang blogger tue berhenti dari berblog sebab yang tak diketahui.. huhuh

Sunah Sakura said...

sekarang ni i menulis hanya untuk kepuasan diri sendiri..tak kisah da orang nak baca ke tak..hurmmm..

fRaMe+LenSeS said...

dah sama dengan boss ai, menulis untuk kepuasan diri. dah tak kira ada nak membaca ka dak. hihihi

sergeant keroro said...

tiru dua orang yang kat atas, haha

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers