CORETAN TERBARU NADH

Melaram nampak?

Kalau korang perasan banyak benda terpengaruh dek anjakan paradigma yang dasyat. Apa dia? Fesyen. Segala jenis fesyen telah muncul. Bukan saja perubahan fesyen pakaian harian seperti tudung, baju dan kain.

Malah lebih teruk fesyen kain telekung yang kaum perempuan pakai untuk beribadat. Aku makin pening. Pelik dengan fesyen yang ada. Fesyen boleh tapi berlandaskan syarak.

Ini dah macam bukan telekung. Penuh kerawang sulaman berat. Dengan maniknya. Aku terfikir macam mana nak solat dengan keberatan telekung je satu kilo. Uih sebab tu ke ramai makin malas solat.

Nak berfesyenpun agak-agaklah. Takkan nak beribadat orang cakap melaram. Tak sesuai. Kita nak menghadap Tuhan. Tak payah fesyen sangat dengan telekung tu. Ni datang sebab nak tunjuk telekung dia paling mahal. Macam-macam. Niat dah salah. Renungkan. Pening karang entry dalam kereta.

Ps: Dia mana pakai telekung. Haha
Published with Blogger-droid v1.7.4

14 comments:

Sunah Sakura said...

nak jumpa Kekasih, kena la cantik~~~

erk! tak sesuai kalo berlebihan..

maszull said...

salam iffah...memang betul tu skg ni mcm2 jenis telekung di pasaran...yg berkerawang tu kekadang terlebih2 sungguh x suka pakai utk menunjuk2 ni...:)

p/s nak buat ibadat x payah pakai yg berlebih2 sgt...:)

ijA said...

ayat last sekali...dia lelaki.xpakai telekung pun,..

.........cP~ said...

nak cantik boleh, tapi dah pelik2 sangat.berat je..

Rozuan Ismail said...

setakat nak melaram n show off dia nye paling mahal,bek x payah.niat dah salah

sergeant keroro said...

tak tahu, lelaki tak pakai telekung, kain pelikat sudahhh, simple :P

Niena Pengembara Ilahi said...

hmm.. btul, bnyak skang ni telekung yg berkerawang sawang, kalau pakai pun berat... tak selesa, cantik tpi tak selesa pun mengganggu solat gak kan...

Asyikin said...

ada jumpa telekung warna pink =.='

FaKArePa!n said...

semua benda nk dieksploitasi.. haaadddooiii..

cik pulau said...

telekung ai biasa je..

JIJI YU said...

nak canti pon kena agak2..

fRaMe+LenSeS said...

boleh la nak jumpa ALLAH cantik. tapi kalau melampau. tak leh jugak..

aimie amalina said...

ouccch
nasib x boh emas kat telekung
heheheh

tamlegend said...

tak salah nak berpesen...janji kita bersederhana...jgn lebey2...dan jgn pulak sederhana itu disubjektif berdasarkan kemampuan kewangan semasa anda...hehe...

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers