CORETAN TERBARU NADH

Part 2: Ya Allah!

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
"Adik okey?" Seorang perempuan melihat aku yang tersandar lesu di dalam kereta miliknya barangkali. Aku senyum dan hanya mengangguk.

"Berapa orang dalam kereta tu?" Lelaki itu bertanya.

"Saya sorang je," Jawab aku lemah.

"Awak yakin sorang je?" Aku angguk perlahan. Tiba-tiba bunyi letupan. Aku terkesima. Takut untuk berpaling ke arah Maria. Rasa bersalah yang amat sangat.

"Nama siapa?"

"Iffah Afeefah,"

"Awak yakin ke awak seorang je dalam kereta?" Aku mula bosan.

"Tolong telefon ayah saya," Aku baru teringat telefon di tangan. Perempuan tu angguk perlahan.Tangannya pantas menekan butang hijau.

"Assalamualaikum, ni ayah Iffah ye. Anak encik accident di Seremban. Kami akan hantar Iffah ke Hospital Seremban,"

"Sakit!"
Nota Iffah: Bersambung. Payah guna tabby ni. Tunggu blogger datang ajarlah sabtu ni. Siapa nak melawat aku? Boleh kontek Sunah yer. Aku mengalu-alukan kedatangan semua=)

Ps: Dia takut makan ubat! Haha

22 comments:

aDisH.sHidA said...

sapa nak datang tu yunk....
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah best la kan ada org nak datang...

take care

H.J said...

aku jauh nak p..ehe

maszull said...

salam iffah...rumah iffah kat mana ek...

kalau dekat teringin juga mama nak tengok iffah...

semoga iffah semakin sembuh yer...:)

nanti sambung balik cite iffah ye..:)

aimie amalina said...

hayoooooooooooooooo
jauhnyeeee nak piii
huuu
tapi dah ckp kat atok..
ada ms nnti lawat kak ngaaah
bebile pon tak pe kann
huuu
nak tgk kak ngah jugaakk
huuuu


p/s:huuu..x tawla kak ngah..dilema...nak smbg ke x..hehehhe

mas saari said...

apasal asyik tanya awak sorang je tu? huhuhuhu...

nak datang jugak boleh tak?

Faaein Talip Roy said...

dah de kat umah ke iffah?

JIJI YU said...

aku takleh pi jgk..

cik pulau said...

teringin nk p..
nt ai roger yu balik yer camne.hihihi

Lea Isnawi said...

jauh gak nk g
tapi teringin nak tgk keadaan sebenar iffah

Sis-Lin said...

Ya Allah!!!..

Byk2 bersabar ye Iffah..Sis doakan dr kejauhan bt Iffah...

Niena Pengembara Ilahi said...

bnyak2 bersabar ye Iffah...
moga smuanya baik spt dlu

Diana @ bilakukatacinta said...

iffah..sabar ye..??

iffah semuga sehat...

Sunah Sakura said...

dia tanya sebab takut de orang lain lagi dalam kete yang tak sempat diselamatkan kan...

FasiHaH SupiaN said...

hurmmm nak le joinnn gakkkkkkkk

sea_lavender said...

cik iffah moge cpt sembuh ye..
sye doa utk iffa =)
tgl mne yew?

Nabila Huda said...

moga cpt smbuh.

QasehSuci said...

Assalamualaikum iffah..

Bagi alamat kt Qaseh leh tak?? Insyallah Qaseh dtg melawat...pki tabby apa yunk??

FaKArePa!n said...

macam biasa..tggu part 3 lak..

Meera said...

hamboih...cepat je dpt pengganti netbook

Fatin Farhana Binti Ramli said...

tumpang sdih .. tapi saya doakan cepat sembuh ok ..

kiera'sakura said...

smoga cpt sembuh... anta wakil blh? hihi

Cik Asma BLuppy said...

be strong girl!

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers