CORETAN TERBARU NADH

Segmen 2011 : Mereka kata ...

BEN ASHAARI
SEPERTI BIASA KLIK2 BANNER UNTUK JOIN

Jika berminat , buat satu entri khas :
  1. Letak header blog BEN ASHAARI sebagai trademark ..Dah!!!
  2. Tajuk MEREKA KATA .. dan linkkan ke entri ini ..Dah buat!!!
  3. Berikan kata kata aluan buat rakan blogger anda yang bakal melawat blog anda  .. TIDAK KURANG dari 100 patah perkataan ..Banyak tu, nanti try.
  4. Tinggalkan url entri anda ruangan komen ini ..kejap-kejap!!!

    Assalamualaikum...harap pantun ini di baca...terkedek-kedek nak mengarangnya~~~


    Pergi ke kelantan cari budu

    Singgah pahang rehat dulu

    Blog ini bukan blog kamu
    Ini blog adalah millikku

    Pagi-pagi beli ayam
    Sambil dengar lagu terkini
    Aku tulis isu luar dan dalam
    Supaya jadi pedoman diri

    Seri terjun ke pulau mutiara
    Pakai baju dengan celana
    Aku bukan anak teruna
    Aku mestilah anak dara

    Tinggi-tinggi layangku terbang
    Tinggi lagi si langit biru
    Bukan nak cakap bergebang
    Tapi nak tonjol diri dulu

    Cincin emas cincin suasa
    Kami beli di pekan rabu
    Bukan nak anda terasa
    Sendiri tulis sendiri tahu

    Sabar itu amalan mulia
    Sikap terpuji tidak terkira
    Aku blogger baru bermula
    Harap dapat bertemu mesra

    Banyaknya kumbang merata-rata
    Bunga orang dihisap madunya
    Aku pemalu dengan semua
    Semoga anda jenguk blog hendaknya...

    ps::::kawan-kawan jom join~~~~



    Post by,

    Miss Ran 

5 comments:

azzey said...

MR: Wow pantun-memantun kiat ye...slm kenal..:)

nur said...

singgah tgk juara AJL ni
jemputlaALL IN ONE

Miss Ran said...

@azzey haha malu la sy...

@tak tgk..smlam buat keje je

Abhamz said...

salam, saya suke lah pantun tu, blog pun cantik..

Miss Ran said...

wslm
takdelah
pantun mengarut2 je tu
cantik ape? buruk je =P

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers