CORETAN TERBARU NADH

Kenapa korang setia?

Kenapa hati tetap nak setia? Sedangkan hati kita pasti sakit sekiranya cinta atau setia tak berbalas. Benarkah hati yang setia tak meminta setia dari seseorang? Perit kan bila kesetiaan dibalas dengan kecurangan? Atau kedinginan layanan.

Ada orang kata jangan berani setia kalau takut dikhianati. Jangan setia pada yang tak sudi. Tapi bolehkah kita menghalang rasa setia tu dari sisi kita? Kadang bila terlampau setia kelak kita yang akan merana.

Bukan dalam babak percintaan je. Dalam seluruh aspek kehidupan. Setia pasti datang tanpa diduga. Terpulang sama ada kita nak terus setia atau sebaliknya. Cinta memerlukan kesetiaan. Tapi jikalau setia melampaui batasan pun tak wajar juga kan? Yang penting berpada-padalah.

Nota Iffah: Macam korang, setia baca entri aku, setia datang komen walaupun kunjungan tak berbalas. Setia doakan aku cepat sembuh. Setia dengan blog picisan ni. Sungguh kesetiaan korang amat aku hargai. T___T Nanti aku cuba balas jejak semua. Kini kembali menaip dengan satu jari hurm.

Ps: Dia pun tak sesetia korang.
Published with Blogger-droid v1.7.4

18 comments:

Eera Shera said...

yeay..sy seorg yg setia haha

aimie amalina said...

insyaAllah syg :))
selagi opah masih mampu, opah masih berada di maya, opah selalu ikot semua cite kak ngah

yg pntg kak ngah kene koooaatttt, kena cepat sembuh taw!

budak penjara said...

nk setia, tunggu nati kawen la..hehe

Gen2Merah said...

ya betull, saya setuju.. kesetiaan itu perlu cuma biarlah berpada2...

Naniey TJ said...

setia menarikan jari di papan kekunci... setia meluahkan idea walaupun dah rasa benci...hahahaha

eiyzniey said...

Yess..sgt skit kalau kita ja y stia..
I'll follow u..be strong...
Insyaallah smua ok..
:)

Ku Azhar said...

waahhh entry kita dkat2 nk sama la..style2 :) hehehe...smoga cpt smbuh! :)

Miss Xyz said...

Semoga akak cepat sembuh.. InsyaAllah

*saya x tau pun akk skit apa.. hehe*

Cik Pulau said...

ai juga setia berkunjung ke sini...
lalala~
setuju tak? kalau tak, ai terjun sungai...
tapi ai pandai berenang la..hahha

Nong Andy said...

Setia membaca.. walaupun adakala cuma jadi silent reader :)

berbaloi kah utk setia? ya.. kalau n3 iffah nmpaknya berbaloi. gud job my dear :)

iRiS said...

menaip dgn 1 jari???? lg 1 jari p mne??huhu

http://iris-everythinggonnabealright.blogspot.com

Paris Lipton said...

setia ibarat kain putih yg suci...errr??
get well soon!!

mas saari said...

akak setia pada yang satu...

kiera'sakura said...

mcm akak sendiri, akak selalu pegang prinsip nie..

kalau kita selalu setia, insyaAllah klu bukan yg sekarang, pasti satu masa kelak akan ada insan laen yg setia seperti mana kita..hargai seperti mana kita..

itu akak la.. :)

Raisya Haris said...

Setia tu perlu, tapi berpada-padalah ye. Akak iffah, semoga cepat sembuh! :)

deno said...

deno suke datang sini... best! walaupun kadang2 deno tak online 3 4 hari, bile online je mesti datang sini..:)

KuNanGKuNanG said...

kalau kite xsetia..org pun xkan setia pada kite...

tamlegend said...

dari dlu lg dok tertnya2 sape dia tu??

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers