CORETAN TERBARU NADH

Aku benci!

Ayat akan penuh dengan kebencian yang nyata. Tengok gambar Ecah tidur tu. Kalau perasan kat belakang Ecah ada sekumpulan lelaki bangang. Aku benci mereka!

Kedai makan tempat umum. Dengan tanpa rasa bersalah diorang merokok. Dengan ada baby sebulan. Budak dua tahun kat sebelah, diorang still merokok dan bergelak tawa. Tak ada kesedaran sivik langsung.

Nilah yang dikatakan macho bila merokok? Dengan mematahkan selera orang. Timbulkan kesakitan hati orang lain. Geram aku. Kang ada yang kena maki ni. Sabar jelah perangai manusia macam ni.

Serius aku benci! Dahlah nak mati cepat tak payahlah nak ajak orang lain mati jugak. Aku benci grrrrrrrrr!!!

Ps: Kalau dia merokok jagalah dia grrrr.
Published with Blogger-droid v1.7.4

13 comments:

aimie amalina said...

hayoooo
sabo ye kak ngah
emm
mang x patot sgt2
elak ecah tu bersore jek
nasib ye tito
hehehee

Nong Andy said...

Ya.. 1000% setuju! kalau nak mati cepat jgn ajak kita sekali mati.. aku pon join the club-anti perokok yg tak bertimbang rasa!!

MerLe said...

huhu...marah beno tu...
xsuke gak klu ada yg mrokok dekat ngn budak...bahaya tu

Rozuan Ismail said...

betul tuh,kalau nak hisap rokok sangat,g hisap jauh2.jangan nak kasi orang lain sedut pulak asap tuh

Eera Shera said...

mencik perokok..lg mencik kalo merokok kat kedai makan..

ade skali tu pompoan yg merokok sebelah meja sy duduk. sy ngan kwn dok perli je sepanjang makan tu sambil kipas2 muka. rimas la, kenyang mkn asap la, nasi jd x sedap la..haha

puas hati!! grrr...

deno said...

yelah... deno pun tak suke org mcm tuh... sbb tu la deno kalo g makan luar kalo bleh carik tmpat yang jauh dari ada org merokok... diaorang bukan peduli pun kite.. kan iffah...

Eza Boom Boom :) said...

mungkin budak lelaki tu tak de anak lagi kot..sebab tu sukati je merokok kat mana-mana dorang suka.. Alahaiii..lelaki zaman sekarang..sedar lah!!

Saddila said...

perghhh marah gila ni . haha

kiera'sakura said...

sama lah.. akak cukup sakit ati klu mkn ade spesies mcm nie...

YNA said...

yna pun x seka laki merokok sbb bau busuk dgn kita2 sekali :(

pastu kita pun turut sakit hidu bau asap :(

Sunah Sakura said...

hamboi garangnya..

Cik Pulau said...

benci jugakk org yg merokok..
grrrrr

QasehSuci said...

herm...mmg tak sensitif keadaan sekeliling...

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers