CORETAN TERBARU NADH

La Tahzan: Lambat kahwin

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Jangan menangisi ketiadaan jodoh. Tapi redhalah ia. Jangan kau tangisi akan setiap kejadian dengan hiba, tapi senyumlah kerana ia terjadi kerana semua yang jadi ada sebabnya. Hidup ini bukan untuk suka-suka. Allah dah aturkan. Cuma kita. Terpulang kepada kita nak pilih yang mana. Jangan terlalu negatif akan sesuatu, cubalah bersikap positif pula. 

Seperti lambat kahwin, mungkin ada sebabnya. Mungkin ada hikmah yang disediakan. Mungkin ada aturan yang lebih indah buat anda. Jangan dengar kata orang, kerana selama manapun orang berkata takkan merubah hidup anda selagi anda yang tak memilihnya. Ingat hidup ini pilihan. Negatif atau tak anda tentukan. La tahzan buat mereka. Tambahan dari aku, sekarang musim kahwin sebab tu entry berkisar kahwin, korang jangan fikir lain. Haishh~~

Nota Iffah: Apa nama FBnya Azhar? Oh ye, gadis bertudung biru kirim salam Assalamualaikum kat awak =)

14 comments:

lieynanilaz said...

Allah dah aturkan apa yg terbaik untuk hambaNya...cuma kita sebagai hambanya kena redha dan sabar lagi2 bila bab jodoh ni...hehhe.saya ler tu..

Gen2Merah said...

soal rezeki dan jodoh itu ditentukan oleh Allah swt. semuanya ada hikmah yang tersembunyi.. Cuma yang mebezakan setiap individu adalah lambat atau cepatnya.. yang penting kita berusaha dan doa...

Ayuni said...

betul, stp org x sama.....Allah dh buat dh takdir...

aizamia3 said...

kalau Allah dah tentukan A untuk kita, takde sape boleh pertikaikan.. begitu jugak sebaliknya..

Asrul "iLham" Sany said...

fikir yg positif ada la tu jodoh...

btw, berminat untuk cameo dalam siri Little Syrena atau FAKER saya? :D

Asrul "iLham" Sany said...

yessar... tunggu kemunculan awak sbg cameo samada dalam Little Syrena atau FAKER...

;D

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

segalanya sudah ditentukanNYA.. berusaha dan chill :)

Boni JLL3 said...

saya lebih rela bersendirian tanpa seorang isteri buat masa sekarang.. sebab saya masih sedar yang perlu membetulkan diri sendiri dulu.. tanggungjawab perlu diutamakan.. apatah lagi ekonomi sendiri.jadi, lebih baik saya bersendirian daripada menyiksa anak dara orang.betul tak?

reenapple said...

itulah.. asyik cakap pasal kahwin.. huhuhu.

10 tahun lagi la aku nak kahwin.. hee

.........cP~ said...

Salam.

Heh, teringat pulak sesuatu bila baca pasal kahwin. Rasa nak buat entry, tapi, segan pun ada. Haha.

Nong Andy said...

aku dah kawin ekekeke... aku kawin umur 28 tahun. lambat? er... masa tu aku ada consider nak kawin umur 30 lagi ekekekek...

Anonymous said...

HiDUP Ni BUKan SEMata2 NAk CARi PASAngan Je :)
p/s : TUNggu MASa Yg SESuai,NAnti SAya BAGi AKaun FB SAya K.
MAAf SAHABAT T.T

deno said...

yup! sangat setuju dan suka dengan coretan ifa kali ni.. semua sudah allah tentukan dan kita perlu terima dgn redha...

i'm still single :p

kiera'sakura said...

salah satu ble kita kahwin lambat ada lebih masa nk spend dengan family ;)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers