CORETAN TERBARU NADH

Perempuan dan emosi

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Pakcik mengada, entri ni untuk awak. Dia asyik kata aku ni emo je. Mana tak emo asyik sentap dengan dia. Tak tahu ke hati aku hati tisu? Kerja menyakat orang je. Lepas tu dia emo, tak nak mengaku pulak. Biasa lelaki kan? Ego, mana nak mengaku. Huh berangin je ni.

Perempuan dan emosi tak dapat dipisahkan. Perempuan kebanyakannya jiwa halus. Lembut. Macam tisu kan? Aku pernah cerita pasal hati perempuan ni. Tapi biasalah lelaki bukan reti nak faham. Ikut hati dia jugak. Ingat kita macam dia ke? Perempuan selalu emosi. Jadi jangan hairan perempuan asyik menggunakan emosi untuk membuat kerja. Jangan amalkan. Nanti orang lain emosi sama.

Oh ya, kalau perempuan emo bukan bermakna dia datang bulan aka datang haid. Emosi dah sebati dalam diri. Tak kena gaya cakap atau perlakuan memang boleh emosi. Jangan fikir sebab hormon je. Tapi aku kan sejak akhir-akhir ni asyik sentap je. Orang kata pengaruh kafein. Ketagih minum nescafe kot. Korang suka beremosi? Kenapa?
Nota Iffah: Azhar kata berlegar-legar di blog tapi mintak FB tak layan =P

14 comments:

Nyamuk Terbang said...

pmpn nie mmgs nstf skit tpi kejap jer mrhnya

Aziela said...

Emosi memang yer. Sometimes tak boleh nak lepaskan sebab kena 'telan' demi menjaga keharmonian sejagat. Dulu2 masa single, selalulah dapat freedom tu, tapi bila dah ada family, kita terpaksa jadi bijak mencorak masa depan.

Gen2Merah said...

yelah, org selalu cakap.. Pempuan kalau tengah emo, mesti tengah datang bulan tu.. ehehe... tu sebab org pempuan tak layak jadi pemimpin.. asik2 dengan emo... haha.. jgn mare (",)

reenapple said...

daaa.. kau kata kat dia, dia tak layak nak faham pompuan.. kalau asyik buat pompuan sentap, tgok ah.. sat agi... setiap kawan pompuan dia jadi annoying..

#errr... rasa nk bunuh je spesies lelaki macam ni.. asyik buat org sentap je.. (=.=!)

Rozuan Ismail said...

laki ngan pompuan kan beza

KuNanGKuNanG said...

pompuan ni kan cepat terasa ati...lelaki kene pandai2 la...

Alieza Dayasari said...

saya sgt suka kata-kata wk "hati perempuan macam tisu"... ada ketikanya memang. tp adakala boleh jadi keras mcm batu bila tak kena tmpatnya. haaaaaaaaaaaaaa

Nong Andy said...

hormat lah kat perempuan. Dan insyallah hatinya dapat kau tawan!!

Perempuan memang emosi.. tapi juga lembut hati dan mudah memaafi (sebahagian besar ada gak hati beku keh..keh.. keh.. ko jgn terasa reenapple)

bukan bermulut manis yg di mahu. tapi bahasa yang sopan dan budi pekerti. kalau asik cakap 'benda' x elok jgn kan pempuan lelaki pun emosi. bayangkan lelaki lain ckp tak senonoh dgn adik atau kakak anda? ha.. cuba pakai kasut org tu? apa rasa????

*Tengok!! aku dah emosi...?? grrrr! pmpuan dan emosi sukar di pisahkan hehe.. iffah. sorry aku ter'emo :D

Cik_Shiqah said...

lelaki dan wanita berbeza.. tapi dua2 manusia ni kenalah bljr memahami antara satu sama lain.. nnt kahwin, nk hidup sama-sama jgk.. kalau ikut hati dn ego msing2 je, mmg haru biru lah jdnya.. huhuhu!~

anamizu kaito said...

hehe betol la tu.. PEREMPUAN & EMOSI mmg mcm nasik+kicap..ssh nk pisahkn.. dan sbb tu gak wanita x layak jd pemimpin..emosi kuat.. hehe

tp ada je cara nk overcome..kena pepandaila handle..bru leh jd wanita tiang agama! cewahhhh =P




luv,
cik ana

Anonymous said...

DAh PUAs BERLegar,BARu TUMpang HiNGGap KAt MANa MANa DAHan,LEPaskn LELah :)
BUKan TAk NAk LAYan K.
TUNggu KOMen Yg LAst2 MACam Ni :)

kay_are said...

pompuan emosi laki lak ego.. memang normal r tu.. aku pun memang ego orang nye.. name pun laki.. =P

Khairul Antasha said...

saya berhati tisu kadang2.. Hheeeee

kiera'sakura said...

tapi ada jugak laki yg emosi pmpuan ego... tp x byk la,, hihihihi :p

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers