CORETAN TERBARU NADH

Sweet talker or bitter talker

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Manusia ni pelik bukan? Ada yang selalu menginginkan seseorang yang hadir dalam hidupnya ialah seorang yang sweet talker. Buka mulut je hati dah berbunga-bunga. Manis saja. Tak ada yang menyakitkan cuma membahagiakan. Dengan sekali lafaz ayat yang manis bisa buat hati mencair tak kembali beku. Senangnya jatuh cinta?
Yes, you!

Ada juga manusia yang mudah tertarik bitter talker. Ya, dengan orang yang cakapnya kasar. Tak berlapik. Selalu sangat buat orang sentap. Mungkin itulah strateginya membuatkan seseorang sedar kewujudannya. Sedar yang dia ada. Sedar dan sedia untuk jatuh cinta kepadanya. Mudah sangat kata benci ada si dia yang selalu sangat menyakitkan hati dengan kata-kata sindiran, namun mudah jugalah hati tertarik kepada si dia.
Tolong mengakuinya...
Sweet or bitter? Walau apapun pilihan manusia ini, yang penting sekali. Akuilah yang sememangnya anda suka dia. Walaupun dia bukan taste awak. Walaupun dia bukan pilihan hati sebenarnya. Ingatlah, walau sekasar manapun kata-katanya pada awak, dia suka awak dan awak suka dia. Walau semanis madu pun mulutnya apabila berkata-kata hingga mengalahkan si kasanova, percayalah dia suka awak. Awak juga sukakannya.
I love you, ____!
Jujur tentang rasa di hati anda. Tak salah bukan?
Nota Iffah: Terima kasih si Sweet Talker aka Ikan Kaloi, bagi idea saya up entry.

16 comments:

Nong Andy said...

1stly...

EwaaaaaaaaaaH

ikan kaloi. saya cemburu dgn awak.. ya ikan kaloi.. bila masa awak guna bahasa mengigit? huhuhu...

*Iffah... kalau bahasa x sweet pun xpe janji laki tu tunjuk body language yang sgt sweet hehehe.. kata sayang x perlu ucap selalu. nanti xde rasa pula mendengarnya. Bila jarag dengar.. 'kata2 manis' tu terasa lebih mahal harganya hehehe.. (no cover pasal my hubby not a sweet talker hehe.. nak puji masakan pung susah haha)

Kira Kekuri said...

yang melampau sweet talker tuh, tak suka.
bitter talker, ikut keadaan. macam2 lah lelaki nih

reenapple said...

manusia ni pelik.. kadang3 yg menyakitkan hati tu lah yg disukainya dan kadang3 yang menyelesakan hati, dijauhkan.. huuuu.

#err... cakap sal sweet talker, kau buat aku teringat someone.. heee

Rapunzeel Cikilolo said...

aku suke yang cakap kasar. die jujur dengan apa yg die rase

deno said...

erk... entah... yg pasti deno nak org yang jujur dan boleh terima deno sakit :)

msredcheesecake said...

Biarlah yg bercakap jujur, tak kisahlah sweet or bitter...

Boni JLL3 said...

wah!! sweetnya. tapi saya dah lupa macam mana rasanya bila disukai seseorang..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

betul juga kn...

ex-boy GK dulu pn jenis kasar smpai skrg pn kasar lg tp GK still boleh berkawan dgn dia...

Alieza Dayasari said...

jatuh cinta kadang2 tak dpt kawal2. tup2 dh jatuh cinta. amek... haaaaaaaa

iRa said...

entri nim saya suka. bitter talker !

Woofer Storm said...

ayat dia ni nak manis je semua..gigit nak??bukan dengki okey!!

Iman Nur Aima said...

bitter talker.... :))

Rara Nasiha said...

mintak jauh dari sweet talker plsss. tak sanggup.

Anonymous said...

_,,,_dO.Ob_,,,_ ERkk. TERus JAdi ENTry? HEHe..

KESimpulan,KEJUJuran LEBih PENTing BERbanding SWEet ATAu BiTTer TALKer SESEOrang iTU.

P/s : Uit..SWEet TALKer KAh SAya? Ke Cik iFFAH YAng SWEet TALKer Ni :p

Cik Pulau said...

elakkan sweet talker.. huhuhu..

cakap macam org pengalaman je.. haha

kiera'sakura said...

ikan kaloi nie buat gulai tempoyak bru tau.. hahahahaha

klu silent talker.. err errr :p

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers