CORETAN TERBARU NADH

Mohon bantuan untuk Abang Soleh dan keluarga

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Entry rakan lain di sini, sini dan sini. Entry ini copy paste dari mereka. Blog Abang Ady di sini.


Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan Takziah kepada blogger Ady Budika aka Soleh Ahmad dan keluarga kerana ujian dari Allah SWT yang menimpa mereka. Pada jam 11 malam semalam rumah mereka telah hangus dalam kebakaran di Kubur Panjang, Kedah.

Ady Budika juga merupakan salah seorang ahli group Kami Blogger Utagha (KBU). Dengan ini kami ingin memohon sumbangan kewangan anda untuk diserahkan kepada Ady Budika bagi membantu ady dan keluarga melalui wakil bendahari KBU.

Wang sumbangan akan diserahkan selewat-lewatnya pada hari Sabtu (9 Jun 2012). Sumbangan anda boleh bank-in kepada
Nama : Nur Syakira Binti Yaakub
akaun : Maybank
Number akaun : 158172923744

Bagi yang berada di Kedah dan sekitar Alor Star yang ingin membuat sumbangan berupa pakaian atau perlatan boleh juga berbuat demikian.

Semoga sumbangan ini dapat membantu meringankan beban sahabat kita dan keluarganya. Bila bersahabat tak semestinya di saat gembira tetapi juga bila mereka mengalami saat-saat sukar.

12 comments:

kay_are said...

takziah.. terkejut bile bace entri ni.. insyaAllah kalau ade rezeki pasti akan dibantu..

maszull said...

assalamualaikum iffah...mekacih iffah pasti kami blogger2 semua akan membantu serba sedikit utk meringankan bebanan Ady...

moga keluarga beliau tabah menghadapi dugaan ini...:)

.........cP~ said...

Salam. Sesunguhnya semua pinjaman Allah. Harap2 kita dapat ambil iktibar.

Cik Pulau said...

takziah...
yu. ai baru tau ni..
terkesima jap...
mga abg ady dan keluarga tabah hadapi ujian.
baru je abg ady bising2 nak balik kedah..huuu~

Hafizin Jamil said...

takziah utk ady..moga sabar dan tabah

Pemimpi Tegar said...

Salam ziarah. Artikel saya hari ni mengenai '' jangan takut untuk menyampaikan ''. Jemput baca dan beri pandangan. =)

KuNanGKuNanG said...

takziah..terkejut gak baca n3 ni.moga ady budika sekeluarga tabah ngan ujian ni.

eyqa amin said...

salam takziah...
ujian allah dtg dlm pelbgai bentuk...semoga ady dan keluarga bersabar yea =')

anamizu kaito said...

ya allah.. takziah buat abg ady..
ujian Allah bagi..
moge2 abg ady sekeluarga tabah...





*bf cik ana tu OKU fizikal.. muka&tgn kiri die burn injured teruk masa die umo 3 tahun.. smpai skg teruk sgt fizikal die.. tmbah pulak die xde keje tetap..die meniaga ikan je iffah.. mybe sbb tu mak & ayah cik ana x setuju kalo cik ana pilih die.. dan cik ana x pnh berani pon nak suarakan rasa hati nk kawen ke ape.. sbb dah tahu mmg bnda tu mak % ayah xkan setuju..

ha gitu la sikit kisahnye =P


luv,
cik ana

Gen2Merah said...

ujian Allah swt itu untuk hamba2 Nya yang sabar dan tabah,.. salam takziah buat ady sekeluarga..

Nong Andy said...

Moga mereka bertabah hati menerima ujian.. Takziah buat mereka.

Eza Boom Boom :) said...

takziah untuk family mereka. Titipkan doa supaya mereka kuat dengan ujian ini..

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers