CORETAN TERBARU NADH

Semua perempuan nak?

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM

Terima kasih buat saudara di atas. Statusnya membuatkan aku nak buat entri berkenaan luahan hati tentang perempuan. Ya, aku akui itu. Memang betul kata-kata dia. Tak syak lagi. Aku pun macam tu sebenarnya.

#Dengar orang mengaji, suara merdu.
Bestnya kalau dia jadi suami aku, sejuk hati.

#Tengok suami belikan ikan, pilih udang segar serta sayur, isteri tolong tunjuk je.
Kan best suami aku nanti macam ni.

#Tengok lelaki membukakan pintu untuk isteri.
Sweetnya! Nak juga laki macam tu.

Okey itu aku. Korang aku percaya ramai macam aku juga. Kenapa ye perempuan ni suka yang baik-baik je? Asal nampak sweet je nak. Asal handsome je nak. Asal naik BMW je nak. Sebab? Nafsu! Nafsu menginginkan lelaki yang baik untuk dijadikan suami. Siapa nak yang jahat kan? Tapi semua itu harapan je. Tak semestinya akan menjadi kenyataan. Fantasi lebih indah dari realiti. Jadi tak salahkan kami mengharap yang baik-baik saja?

Nota Iffah: Mana Azhar sahabat saya? Sudah menghilangkah atau masih setia membaca tanpa tinggal jejak?

19 comments:

Hafizin Jamil said...

biasala tu...fitrah..

cimOt said...

siapa taknak laki yang hok baik gitu.. aku pon NAK!!!

reenapple said...

ya... semua pompuan nk macam tu.. even aku dulu pun macam tu.. heheh.

Tapi tu dulu la.. hahah. Sekarg., entah, redha je..dan tawakal je.. =)

Cik_Shiqah said...

seteruk mana pun prmpuan tu, msti dia nak psgn dia yang baik2. yg bley bimbing dia sampai syurga.. :)

Eza Boom Boom :) said...

eza setuju! Eza pun macam tu jugak.. tapi, bila rasa Eza serba kekurangan, mesti eza fikir, ada lagi pompuan yang lebih baik dari Eza untuk dia :)

Nong Andy said...

Ewah... iffah. semua pempuan memang nak. Semua mesti nak yang baik-baik kan..kan..kan..

Tak merokok? --> Okeh!
Teman pergi pasar ikan?--> okeh
Tolong kerja di rumah -->Okeh!
Pandai mengaji?--> Okeh!
Hensem?-->suma isteri ckp sominya ensem hehehe
Ada Keta BMW---> takde!!

*bersyukur apa yang ada :) dia jodohku :D berbangga lah dgn suami anda walaupun dia takde BMW dan kita kena share bayar bil di rumah :)

lieynanilaz said...

kita mesti nak jodoh yg terbaik alau ta semuanya akan dapat!!..

anamizu kaito said...

BERANGAN dan MENGHARAP je yang tak charge pape.

cik ana sndiri pon nak yg baik2 gitu.

tp sementara nak jumpe yg cmtu, tah tak tahulah dpt yg cane..

skg pon mcm2 yg kene tempuh T__T




*entry KURANG UPAYA cik ana tu kisah cik ana.taching.huk3




luv,
cik ana

Noraim said...

nama pun manusia, sentiasa nakkan yg terbaik. huhu.

deno said...

perempuan macam tu kot.. ngeee...

deno tak pernah bercinta, pakwe jauh sekali.. tapi yang pasti deno nak lelaki yang sayang deno seadanya.. yang boleh terima deno ni sakit... sayu pulak rase...

ahsfantasy24 said...

jodoh itu bukan proses mencari,
tapi proses menjadi..

kalau nak yang baik,
kita dulu kena jadi baik :)

Gen2Merah said...

kaum Adam pun apa kurangnya... suka yang baik2.. nak yang sweet, yang cantik, yang pandai jaga diri.

Sebab? Nafsu.. Tapi semua itu harapan je.. tak mungkin akan dapat yang perfect kesemuanya.. kerana fantasi lebih indah dari realiti..

Itu sebab setiap kejadian itu ada hikmahnya.. Lelaki dan perempuan dijadikan untuk disatukan bagi lengkap melengkap sesama kita..

p/s: saya pun mencuba utk jadi yang terbaik.. (",)

Anonymous said...

SENtiaSa BERLegar dRUANg ATMOsfera BLOg CiK IFFAH.
MEMErhati dARi CELah CELah AWAn AKSara :)

Woofer Storm said...

sy nak awek cumil satu..masuk buku 555 ya..

slm petang iffah..

Masz Mukhtar said...

Cit. Geto tak ada no 2 dan 3 tu. Cis.cis

CikZaitul said...

hmm..semua nak terbaik dalam hidup sindri ...




kannnn :)

Teenager Housemaid said...

ngeee~
dah namanya pun perempuan... -_-
huhu

BlueiceButterfly said...

~kalau diberi pilihan semua nak yang baik2 ja kan..apa2 pun bersyukur dengan kurniaanNya..DIA dah tentukan yang terbaik :)

kiera'sakura said...

semua perempuan nak yang baik, yg sedap mata memandang yang elok2 la katakan,, laki pun sama jugak xde laki yg nk sebaliknya kan ;)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers