CORETAN TERBARU NADH

Tips elak dirogol

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Aku dapat ilham dari cerpen ini. Biasa wanita dan seks tak dapat dipisahkan. Kononnya kami simbol seks. Tapi kenapa masih ada wanita yang memakai pakaian menjolok mata untuk dapat kepuasan. Kepuasan mengikut fesyen atau kepuasan rasa diri itu cantik? Bahananya terkena kepada orang lain. 

Lelaki gial seks memang ada. Tak dinafikan. Jadi tolong para wanita. Tolonglah jaga diri. Jangan terlalu rasa diri senang dan selesa. Sebab bahaya tak kenal masa. Perogol tak kenal siapa. Seks paling utama. Jangan sebab anda rasa anda tak cantik, mustahil mereka nak rogol. Bila nafsu tingkat teratas, tak ada apa yang pelik.

Tipsnya;
1. Belajar seni mempertahankan diri. Aku tak ada dan tak tahu. Errr.
2. Penyembur lada, pemedih mata, perfume. Dalam beg sentiasa ada. Nampak semacam je, sembur je kat muka die tu.
3. Kasut wedges atau heel. Ketuk je kepala laki yang cuba mengganggu korang.
4. Benda tajam. Macam pisau lipat, gunting. Letak je. Memang nampak macam kelakar tapi itu penting. Biar nampak psiko yang penting kita selamat.

Korang nak tambah? Silakan. Aku nak nasihatkan korang dan aku juga. Tolong jangan bertegur dengan orang asing yang kelihatan mencurigakan, jangan ikut orang itu pergi mana-mana. Biar je mati tapi jangan menyesal nanti. Jangan jumpa orang yang tak dikenali tanpa teman. Errr terasa* Jangan mudah percaya dengan lelaki yang baru kita kenal. Banyak kan kes kena rogol dengan kenalan sendiri? Akhir kata dari aku, doa banyak-banyak dan jagalah aurat anda=)

15 comments:

Gen2Merah said...

syukur wanita Muslim yang mengamalkan nilai keislaman yang sejati dalam diri.

Menutup aurat, tudung labuh, bataskan pergaulan, dan sentiasa menjaga penampilan diri..

Islam memang indah kan... Jika diamalkan segala yang diperintah, insya Allah tak akan ada kes-kes rogol sana sini..

Nong Andy said...

marilah sama-sama berwaspada wahai wanita sekalian..

Berjaga-jagalah sebab kes ini tak mustahil boleh jadi pada diri anda.. org perempuan sekarang patut belajar silat/kunfu dan yg sewaktu dgnnya..

*gud info Iffah..

Salim Harmanain said...

lelaki pun kena tau tips ni...sekarang macam2 boleh jadi :)

anamizu kaito said...

aah betol tu iffah.. cik ana pon kalo p mane2 msti ade perfume / gunting dlm hnbeg.. incase jd pape yg buruk ke kan..

skg mmg kena hati2..





luv,
cik ana

reenapple said...

yeah.. aku suka entry ini.. hehhe.

aku ada ilmu seni pertahankan diri tu tapi tak tahu la kalau aku boleh apply bila face situasi benar.... huuu.

Aien Alien said...

lagi satu kena pandai kawal emosi kot, kalau dalam situasi genting bila kita tak menggelabah sangat macam2 cara nak selamatkan diri kita boleh fikirkan....


kalau gelabah tak ingat memang perangkap diri sendiri la, bagi ruang lagi kat lelaki yang cuba ambil kesempatan tu...

kiera'sakura said...

lelaki gila la iffah bukan lelaki gial.. hihihihi :p

1. akak pun xreti
2. xpenah ada tp mungkin akan ada lepas nie insyaAllah
3. sandal flet cm mana, huhu
4. xde jugak

ohhh klu kena serang mungkin x selamat nie..hukhukhuk

maszull said...

assalamualaikum iffah...moga semua kaum wanita dapat menjaga maruah mereka agar tiada perkara yg x elok berlaku pd mereka...:)

Syira Blog said...

salam..

sediakan spray dalam beg. sembur kat mata perogol tu..hihi

lieynanilaz said...

bagus entry ni...boleh saya prepare juga untuk keselamatn...:)

Cik Bambam said...

jln beamai2 yg penting.. jgn jln sorang2.. bahaya.. huhuh.. tp akak pon selalu buat jugak.. -.-'

Amal said...

ble guna hp, hp yang tahan sikit hentakan lah..hehe
guna bucunya, hentam kat leher.. tu klu jarak dekat lah...
tips simple dri guruku....hehhe

Eera Shera said...

jgn cpt percaya org. x pyh ramah sgt. biar nmpk sombong asal slmt..eh?

Rozuan Ismail said...

tips elak dirogol, pakai baju jgn ketat sgt

deno said...

thanks for sharing ifa.. minta dijauhkan tuhan...

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers