CORETAN TERBARU NADH

Review: The Possession

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Baru sampai dari Dengkil. Motif sangat dari Melaka pergi ke Alamanda semata-mata nak tengok SAM. Sekali pukul 8 malam je ada. Terpaksalah beranikan diri tengok cerita rasuk-merasuk. Ia amat pelik sebab kami berdua penakut.
Tengok!
Aku tak suka cerita sebegini. Tapi cerita ni berjaya buat aku terkejut sekali je. Itupun bukan sebab mahluk halus. Nak tahu apa dia pergi tengok sendiri. Haha terjerit kot!

Euwww
Perempuan atas ni watak utama. Sangat pandai berlakon. Sampaikan aku rasa kesian sangat tengok dia. Dalam masa yang sama seram.

Sedikit sinopsis dari aku;
Dua beradik tinggal hujung minggu di rumah baru bapanya yang baru cerai. Adik dia berminat dengan kotak yang terisi roh hantu. Macam cerita melayu je campak roh dalam botol. Lepas tu mulalah dirasuk dan menyebabkan kematian. Disebabkan inilah ayah dia dan mak dia berbaik semula. Nak tahu roh tu berjaya dimusnahkan ke tak kenalah tengok sendiri. 

Aku bagi 3 bintang je. Sebab aku suka tang kasih sayang seorang ayah je. Yang lain aku rasa ia klise. Cerita melayu berlambak pasal merasuk dan dirasuk ni.


14 comments:

Cik Asma BLuppy said...

mcm best aje... nk g tgk la...

reenapple said...

best jerk aku rasa. hahah. Aku suka tgok cerita seram gini.. ekeke. Sampaikan aku yg seramkan diri aku sendiri.. hahaha

Syazwan Che Deraman said...

kalo citer citer hantu ni.
hantu siam paling gempak.

hehhe.

boni kacak said...

adakah babak2 kena rasuk tu pun sama macam kebanyakan filem melayu kita?hehehe

Faizul Osman said...

dalam kes ni sapa tiru sapa ek?? melayu tiru omputeh ke omputeh tiru melayu??

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/08/adakah-kita-faham-erti-kemerdekaan.html

Noraim said...

maunya tak tido pat hari pat malam tgk cite ni. hikhik.

Eera Shera said...

wow cik ipah tgk cite seram hehe

Nong Andy said...

3 bintang aja/ baik.. nanti aku try tgk :D

Cikgu Ma said...

one thing kalo ada blogger review movie, saya kempunan x dapat tengok...x penah masuk panggung dan x da org nak bawak...nnt kawen nak heret abg masuk panggung hari2...boleh gitu??


salam merdeka :)

Gen2Merah said...

ya, pasti gempak punya... saya pun nak tngok.. hehe..

salam kemerdekaan ke 55

Azham Vsvc said...

jauh tu lepak smpai Alamanda hahaha! I minat citer seram, tapi kalau tgok dlm panggung tak berani sbb skrin besar hahahhaa!

.........cP~ said...

Salam.

Tak suka. Seram sebab cerita seram ni suka buat adegan terkejut2 dan muka ngeri. Tak nak tak nak tak nak tak nak.

pelangi chenta said...

sy tengok last weekend.seram sebab sound kuat sangatt.yang lain cam biasa jek

kiera'sakura said...

xnak tengok xnak tengok kihkihkih

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers