CORETAN TERBARU NADH

Urut batin satu!

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Gila sungguh iklan sekarang. Memang tak agak-agak iklannya. Bukan iklan kat TV. Iklan kat tepi jalan tu. Terpampang kat Kelantan. Kat negeri lain aku tak tahulah sebab yang aku nampak masa OTW balik kampung. Urut dada sambil mata terbeliak. Terkejut. Apa itu urut batin? Sekali baca dah tahu. Memang berani gila yang buat tawaran khidmat urutan tu dan buat iklan tu.Yang tak tahu urut batin tu tak payah gatal nak tahu. Baik tak tahu. 

Kalau aku ada kuasa undurkan masa macam Running Man tu, aku nak undurkan masa bila aku benar-benar innocent. Orang cerita tak faham apa-apa. Otak suci gitu. Jadi adik-adik, jangan kotorkan minda dengan ambil tahu benda yang tak perlu tahu ni. Sebab ia banyak negatif dari positif. Biarlah orang kata kita kuno, skema atau bengap. Janji kita tak menyesal di kemudian hari.

Akhir kata, katakan tidak pada urut batin dan seangkatan dengannya. Allah nampak apa yang kita lakukan =)

13 comments:

missSenget said...

iklan kt tv yg kopi2 tu pn mcm over kan...

super power ape semua tu.. isk..!

Nong Andy said...

urut batin kalau dengan yang halal tak apa iffah akakakakaka... jan marah :p

Dezee said...

Dezee tau sbb rancangan 999 kat tv3 tu yg ajarkan..

Totie@Tomy said...

ya Allah..kenapalah manusia sekarang dah tak tahu malu..harap yang buat iklan tu segeralah bertaubat..

Eza Boom Boom :) said...

Eza memang tak ambik tau pasal hal macam tu sebb mmg selalu anggap umur Eza masih under age. Huhu.

missina said...

adoyaii,,tp slalu bnyk produk tuk laki kan,,ade ke urut batin tuk pompuan,,,hermm mcm2 hal,,

Faizul Osman said...

iklan tu agak melampau lah terpampang kat public... terpengaruh budak2 nti...

Anonymous said...

perlu k kn caplock kn prkataan KELANTAN tu? Bukannya iklan ni ada kt KELANTAN sj ok? Kt mn2 pun dh byk iklan mengarut mcm ni.

ellieandcarl'sstories said...

dkt klatn ke..? arghh jgn la iklan tuh ad kt kmpong saya.. sob sob sob heheh

Abil Fikri Ahmad said...

Kita di pengakhiran zaman dah tua dah usia dunia ni, cm tu la jadinya,,makin di larang makin di buat....emm

Niza Romli said...

iklan kat majalah mingguan wanita pun tak senonoh gak..tayang muka lak tu. Tak malu ke diorg..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

kalau beri sy peluang undur masa. saya nak zaman sek men. belajar rajin2 dpt result semua A.. HAPPY KAN mama saya.

kiera'sakura said...

perghhhh gila lah.. berani betol...

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers