CORETAN TERBARU NADH

Cakap tak nak kalah

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Pernah jumpa tak dengan orang yang dia cakap mesti tak nak kalah. Mesti nak menang sokmo. Aku memang menyampah gila dengan mereka dari golongan ini. Annoying people! Kalau ada recycle bin lama dah aku campak mereka dalam itu tong.

Serius menjengkelkan. Ingat dia je hebat. Dia je tahu semua. Dia je up to date. Dia je bagus serba serbi. Dan aku memang akan buat tak endah je. Macam dia tak wujud. Sebab aku malas nak sakitkan hati. Kalau dia tak nak kalah, bagi dia menang. Jangan kita sekali terikut perangai dia sudah. Emosi aku. Kalau layan kompem lagi sakit hati. Huh!

Kesimpulannya, jangan nak ingat orang suka dengan perangai kita macam tu. Ingat, semakin bangga dengan kelebihan diri kita, makin banyak kekurangan yang orang terlihat.

14 comments:

EL MARIACHI said...

marah ke...rilek luu...

.........cP~ said...

Salam.

Kalau tak nak kalah tapi sudi menerima kekalahan dan sedar kesilapan tak apa, sebab dia akan berusaha untuk menang di lain kali dengan cara baiki diri. Tapi, kalau tak nak kalah dan tak nak mengaku kekalahan walaupun sah2 dia salah, tu yang sakit hati.

Buat tak tau je. Kalau tak buat tambah dosa je rasa menyampah kat dia. hehe.

Kalamhati said...

meh nap usap belakang sket..=) sabar k

sergeant keroro said...

buuuu. wekkkk

reenapple said...

aku prnh alami ini.. hahah. Last2 aku diamkan je diri aku dan buat donno dgn dia.. ehehe

sea_lavender said...

banyak kan bersabar.. kdg2 org sebegitu harus ditegur scara berhikmah.. moga Allah berikan petunjuk buat mereka utk berubah :)

Nong Andy said...

Sabar.... bagi dia menang aja :D

kadangkala mengalah tak semestinya kalah :D

*Aku juga selalu lalui situasi itu dan sabar ajalah ubatnya :D

Gen2Merah said...

saya ada sorang kawan macam tu.. pantang kita nak cerita, terus dia potong... pastu terpaksa dgr plak cerita pasal dia yang hebat2.. amboi.. layan saja lah.. hahaha

Sunah Sakura said...

sama la kita..hahaha...i malas betul nak bertekak dengan orang2 camni...biar la dia menang sana walaupun dia salah..errrrr

ijA said...

buang je dlm tong sampah..

Eza Boom Boom :) said...

setuju,.. bg eza, humble tu lagi best kot... :)

CikZaitul said...

setuju...


haip..
setuju...


buang ke laut je..bagi lemas.. ekekekke :)

kay_are said...

golongan yang cakap nak A tu je r.. biarkan r die ngan dunia A die tu.. jangan dilayan sangat.. huu

kiera'sakura said...

buat tatau je kt dia lama2 diam la tue

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers