CORETAN TERBARU NADH

Review: Setitis Kasih Darmia by Naniey TJ

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Setitis Kasih Darmia
COVER
Untuk sinopsis klik sini.
Disebabkan ini novel sulung kawan baik aku. Aku beli sendiri tanda sokongan. Tak ada dapat percuma pun. Tak apa, kawan kan?

Mula kisah ni macam cindarella melayu kat TV3 yang Haliza Misbun berlakon tu. Tapi tak sama. Nampak macam klise tapi sebenarnya itulah yang berlaku dalam hidup kita. Yang menariknya, cerita ni kaitkan kisah kehidupan orang kampung. Ada negatif dan positifnya. Kadang kita lupa yang kisah kehidupan sebenarnya perlu. Bukan mahukan fantasi semata-mata dalam novel.

Olahan cerita sangat bagus. Aku hampir je nak nangis baca. Geram punya pasal terus tak jadi. Tapi aku cair dengan watak hero sebab dia baik sangat. Penyabar. Buang ego demi isteri. Aku tertanya-tanya adakah lelaki seperti itu lagi? Lepas tu, peleraian cerita agak meleret. Semua watak sampingan punya kesudahan dicerita satu-satu. Aku tak nak tahu pasal mereka. Mungkin lepas ni Nan kau boleh buat peleraian kisah watak sampingan dulu barulah hero dan heroin. Jadi orang akan berminat hingga ke endingnya.

Apapun 4 bintang aku kasi. Syabas Nan! Bangga aku. Lagi-lagi ada nama Dr. Afeefah dalam tu. Haha geli aku baca nama sendiri dalam novel kau. =P Korang apa tunggu lagi? Belilah. Tak rugi langsung. Sungguh memuaskan hatiku. Lalala~~~

7 comments:

reenapple said...

UHuhuhu.. Aku nampak hari tu kat kedai buku. Nak beli tapi ongkos tak cukup.. ehehe. Nanti aku cuba.. =)

K O R I E said...

mcm best .Kirim salam kat pnulis novel tu yea dr. afeefah. hehe

Woofer Storm said...

kalau iffah buat novel,selit sekali nama ai tau.baru ada mood nak beli^^

Faizul Osman said...

memang geli hati kalau ada nama kita dlm sesuatu cerita...

Naniey TJ said...

Dr Afeefah... mmndangkn family ko ramai dr.. aq imaginkn ko sbgi seorg dr... msti merana smua pesakt... kuikuikui.... bgslah ko m'yedari khdirn drimu d situ.... (sila cari nme dr afeefah0

tq baca nvel aq yg x sbrp.... aq suka bca nvel yg dileraikan smua wtk2nya hingga pngakiran... bg aq, kalau wtk tu hilng mcm tu je, 6t org t'tnya2 apa jd pd dia.... hahahahaa...krenya tlis apa yg aku suka... mmg den suka syok sndri..

mmndangkn aq d bsrkn dlm msykt kg n aq sgt sinonim ngn kdpn d kg, jd jln crite aq wujudkn suasana desa... barulh nmpk real... aq nk cite psl bndr bsr xreti.. sbb serius aq x suka bndr....sbb tu sy x brani imaginkn byk b'latar tmpt kn bndr bsr....hihihihihi...

p/s : aq lom bce.. buku xsmpi2... tp harap sapa2 yg baca, sukakn cite ni... mmndngkn ini ank sulung aq, msti byk silpnya... tp hope ttp mmikt hati smua

TQ 4 UR SUPPORT

kiera'sakura said...

insyaAllah nt akak baca :)

Nong Andy said...

kalau aku nak by hand masa aku gi KL boleh? hehe..

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers