CORETAN TERBARU NADH

Novel: Setitis Kasih Darmia

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/391234_300599963370557_960336013_n.jpg
Kini di pasaran!
Penantiannya berbaloi. Akhirnya, terbit juga karya sulung sahabat aku sorang ni. Inipun kawan aku juga. Dalam kelas kami duduk sebelah menyebelah. Dia juga bekas roommate aku. Dia juga nurse aku masa baru-baru lepas aku accident dulu. Kira roommate, classmate, nurse, bff. Semua sekalilah.

Jadi korang fahamkan maksud aku? Jomlah beli. Sokonglah kawan aku. Dia ada blog. Desa itu indah. Ramai yang tahu kan? Tajuk e novelnya, Cinta Darmia tapi telah diubah tajuknya kerana penerbit nak begitu. Aku belajar menulis banyak dari dia. Dia yang ajar aku. Bagi motivasi. Aku kira dia je suka baca karya aku. Sebab minat kami sama.

"Nan, aku bangga dengan kau. Apa yang kau usahakan tak sia-sia. Walaupun hampir setahun kau dan aku serta Masz tunggu anak sulung kau ni keluar. Akhirnya kau boleh berbangga dengan mereka yang berjaya bukan kerana titik peluh mereka. Kau boleh bangga kerana kau punya duit sendiri jika dibanding aku yang keretapun ayah aku bayarkan. Aku bangga kawan dengan kau. Bukan sebab novel ni je. Macam-macam lagi sebabnya. Kang aku tulis, mahunya kau marah kat aku...aku bangga! Teruskan menjadi sifuku dan jangan lupa diri bila dah popular nanti =)" Kata Ipah kepada Nani.

10 comments:

Nong Andy said...

memandangkan online banking aku masih tak begitu sporting.. jadi aku tangguhkan dulu urusan menyusahkan kau untuk tujuan membeli buku itu hehehe... septemper tinggal sebulan lagi.. apa kata kita jumpa n kau bagi by hand jer la buku tu kat aku ekekekeke...

Naniey TJ said...

sedih btol ayt2 ko ni.....hmpir nk meleleh air mata... ak alu2kan klu ko nk tlis sbb lain... biar tangkp leleh lbh sikit... hihihi...

setiap org Allah da tntukan rezeki masing2.... da ada bhgian masing2... mgkin ini gilirn ak..esok lusa ko plk... kte sme2 bljr.... (sesuai ke jd motivator??)

tp apa2 pon aq nk ucap terima kasih sgt sbb ko slalu bg sokongn pd aq... dr dlu hingga kini... slalu tadah tlinga dgr suka duka SKD hingga akhirnya kluar juga.... walaupun nama korg x ak pahat d ats krts putih tp yakinlah, aku akn sntiasa hrgai korg yg slalu support n bg smngt pd aq...

"ipah, ak tahu ko juga pnya impian. harapan ak jgn biarkn impian ko layu hnya dgn kata2 sndiran org.. trskn usaha... ko ad bakat, cuma kne asahkn je... aq tunggu ko join aq... jd nobelisss.... nobelisss la sgt aq ni... kuikuikui" kata nani pd pipah

biarkan hati trs mengingti krn jnji kita sntiasa abadi

ikhlas dr ex roomate, ex nurse, classmate n BFF
Naniey TJ

EruzuLiyana said...

tacing :')

Faaein Talip Roy said...

Alhamdulillah.. n tahniah untuk kawan iffah..

bestnya.. dah dapat hasilkan buku.. iffah pulak bila lagi? hehehe..

Salam Ramadan buat kamu iffah.. =)

reenapple said...

wahhh.. kagum. Nanti aku cuba cari dan baca. Kebiasaannya novel yang aku beli, memang aku tak baca sampai habis... ataupun tak.. ekekek.

Juliet_iRa~" said...

wahh nani..

jr ku..tak sangka akk dia berbakat jd penulis..:)

insya-allah blh support dia nanti..

Asrul "iLham" Sany said...

wah, tahniah ya... sy gak rancangan hendak keluarkan novel tertangguh2 smpi editor bising2 hahaha

kiera'sakura said...

akak doakan satu hari nanti akan keluar nama penulis Iffah Afeefah pulak Amin :)

Cik Pulau said...

ok.. ai msukkan dalam list untuk dibeli..
skang ni ai da ada 5 novel yang belum lg dibaca ni..
gila beli novel ritu..
sudahnya ramadhan, nak khatam quran dulu, baru nak khatam novel.^^

kay_are said...

tahniah r kepada kawan tu.. memang bukan senang nak kuarkan novel sendiri kan? =)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers