CORETAN TERBARU NADH

Kasihnya Ibu

Kalau seorang ibu boleh jaga 7 orang anak tapi anak seorang boleh ke jaga seorang ibu? Aku tak yakin dengan diri aku.

Sebabnya ibu yang tak sakit sekarang pun malas aku layan karenahnya. Pagi-pagi minta tabby nak guna. Aku tak kisah. Yang aku bising sepuluh kali ajar ibu tetap tanya soalan sama.

Jahatkan aku? Kesian ibu dapat anak macam ni. Tapi tak ada niatpun nak marah ibu. Cuma hati tak reti sabar. Aku takut aku tak boleh jaga ibu bila dah tua nanti.

Tapi ibu tetap layan karenah anak-anaknya. Seorang mintak netbook warna pink semalam hari ni dah dapat. Selamat terbang ke India. Seorang mintak gula-gula kapas terus dia belikan walau hati tak suka.

Persoalannya mampukah kita melayan karenah ibu kita? Erm fikirkanlah korang. Siapalah yang nak makan gula-gula kapas tu eh? Erk.

Ps: Dia sayang mak ayah dia.
Published with Blogger-droid v1.7.4

18 comments:

nur Muhammad said...

waktu ibu menjaga kita yg sakit waktu kita kecil :
si ibu mengharapkan anaknya cepat sembuh dan menjadi org yg berguna suatu hari nanti..
waktu anak menjaga ibu yg sakit di hari tuanya :
terlintas dalam hati kecil si anak,, SAMPAI BILA........

roha said...

sayangilah ibu kita...salam perkenalan :)

Sunah Sakura said...

i nak gula2 kapas skang ni

ismail naim abdullah said...

nak p india gak

A.I.N.S.Y.A.H said...

our mon is the best mom.. ;)

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam,,,

sedihnya...teringat mak kt umah..

hukhuk..

msredcheesecake said...

ntah nape mak boleh sabar dgn anak, anak tak boleh sabar dgn mak...

aimie amalina said...

huuuu
betol tu kak ngah
mmm
isau
tapi tulah matlamat no.1
x kawen pon x pe..
nak jage ibu =]

maszull said...

salam iffah...seorang ibu itu akan sentiasa melindungi anak2nya...

segala kemahuan anak2 semuanya akan disediakn dengan tulus ikhlas tapi anak2 yg dijaga dr kecil tu yg x boleh melakukn begitu pada ibunya....

sayangilah ibu kamu sebelum ianya menutup mata....

FaKArePa!n said...

peringatan yang berguna..

Eera Shera said...

mak byk berkorban utk kita.

kita sbg anak belom tentu lg

JIJI YU said...

nak kenal mak engko le cenggini

KaK LimAh Si SupiR said...

xsempat :(

Ninie said...

Betul tu...patutla Nabi kita suh hormat ibu 3X lebih dari ayah...huhu. Dh follow kamu, sudi2 singgah blog Ninie juga.

nak jemput join contest Ninie....
Sudi2 la kalo ada masa yer...hihiks

"Contest: Di Mana Ninie?"

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/09/contest-di-mana-ninie.html

Diana @ bilakukatacinta said...

tulah...diri sendiri ni cepat sgt nak melenting...

teringat iklan burung ape tu? ...burung ape tu?....

Kalamhati said...

sbb tu la Allah letak darjat seorang ibu cukup tinggi bilamana dia menjaga anak2 dgn baik..
dan sesungguhnya kita sebagai anak belum tentu mampu nak sabar mcm ibu kita sabar dgn karenah kita kan..huhu

akak pun kdg2 mcm nk tertinggi suara gak bila mak tak fhm kita cakap..huhu tak baiknya kan

sergeant keroro said...

gula-gula pelangi boleh?

zahidah seran said...

dulu masa ajar mak akak gune henpon,
akak tulis dalam bentuk tutorial yang senang...=)
dan sama gak masa ajar mak guna pc, adik2 tolong buat tutorial yang mudah..

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers