CORETAN TERBARU NADH

Malam ku bermimpi

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Dah macam lagu arwah P.Ramlee pulak. Malam ku bermimpi hai dengan satu bintang berkata-kata ku di jendela. Eh berhenti menyanyi. Lagu arwah memang sedap. Rasa nak makan je. =P

Tak aku nak cerita pasal mimpi aku. Sebab ada kaitan dengan blogger jadi aku rasa eloklah aku kongsi. Tapi nama blogger tersebut dirahsiakan. Bukan sebab mereka suruh tapi aku rasa nak rahsiakan. Sebab malas nak timbulkan gosip bulan Ramadhan.

Cerita mimpi aku bermula dengan konvoi nak beraya kalau tak silap. Ramai blogger hadir. Antaranya Katek, Sunah, Onyang Gebu dan lelain yang tak nampak sangat rupa. Aku gerak solo. Naik kereta, Diorang naik van. Lepas tu pergilah rumah tu. Masa nak balik ada benda aneh berlaku.

Blogger A iaitu lelaki. Melamar blogger B iaitu perempuan. Aku tak adalah rapat dengan blogger ni. Tapi mungkin aku asyik terfikir-fikir pasal dorang punya ending cerita. Sampai terbawak-bawak ke dalam mimpi. Serius masa tu romantik sangat.

Dia melamar dalam van. Onyang gebu memandu. Masa tu aku selit dalam van sebab diorang ajak naik sama. Balik konvoi. Tinggalkan kereta. Aku pun masuk duduk belakang sekali. Sunah depan aku. Katek sebelah Sunah. Lelaki tu duduk tepi onyang gebu.

Masa nak gerak tu mak ayah lelaki tu dengan perempuan tu datang dari rumah yang beraya tadi. Aku tak tahu mana mereka muncul. Sekali mak ayah diorang tunjuk dulang hantaran. Aku dengan Sunah sibuk nak tengok. Keluar kepala ikut tingkap. Masa tu van baru nak gerak.

Rupanya mak lelaki tu dah bawak rombongan meminang untuk si perempuan. Kedua-dua blogger tu ada dalam van. Blogger lelaki tu pandang blogger perempuan dan tersenyum. Kalau tak silap dia cubit pipi perempuan tu dua-dua belah. Sunah tersenyum gembira. 

Rupanya diorang memang bercinta tapi tak dapat restu keluarga. Jadi masing-masing senyap. Tetiba mak ayah datang melamar. Kelakar bila ingat balik. Haha aku harap ini petanda baik untuk kedua blogger ni. Kalau tak bercinta apa salahnya. Tak tahulah ni mainan tidur ke apa. Tapi comellah cara dipinang=)
Ps: Korang takkan dapat teka siapa blogger berkenaan.=P Aku pun takkan dedahkan.

24 comments:

Suhaili Sarif said...

kenapa akak mcm dpt teka?
waa lamanya mimpi
panjang betuuuulllll

fRaMe+LenSeS said...

perghhhh.. hebakkk. hebakkkk mimpi kamu la. :)

JIJI YU said...

ceyt..aku tak masuk list lagi.hentah aku pergi ke idak ni ek..ehehe

Atiqah Sa'ahiry said...

of course memang kita cdpt teka..haahha..

sergeant keroro said...

hehehe, kalau boleh teka camne?

p/s : boboi tahu~ :p

Atiqah Sa'ahiry said...

oppss xdapat tekalah..ahha..kita ne baru je newbies..

hafiz hafizol said...

Sape sape sape??

maszull said...

salam aimie: sampai terbawa2 dlm mimpi lagi...mesti ada yg dpt meneka kot sape org dlm mimpi aimie...;)

ninie_azriena said...

jom join bloglist ninie :) http://ninieazriena91.blogspot.com/2011/08/ninie-azriena-ajak-join-bloglist-teruja.html

Umie Artoqiemie said...

sapelah agaknya tuhh.
macam kisah benar je entry ni padahal mimpi je.
hehe.

aimie amalina said...

aiyoooo
cam tawuu jek
tapi x tawu..kikiki
papepon..mawu x bangon tido cenggini..hehehe


p/S:aiyak..lawok ah mama ni..ish2..kikik..cm ne ble tetuko

mamawana said...

Assalam,

semalam belum termimpi2...

Sunah Sakura said...

i dapat teka... ahahahhahahah

Zul Fattah said...

sapa eh? ni mesti blogger senior ni..

Faaein Talip Roy said...

hahaha.. macam dapat teka jugak...

hahaha.. saje kate gitu.. padahal tak pun.. sweet gila lah kalo jadi kenyataan...

miZz_nizZ said...

unik lamar dalam van tu..hee.terbawak2 mimpi ye.hbt.ntah2 tu ptanda sal diri sendri pe.bakal dilamar dkt van=)

Heidi Shafiq said...

sweet beb.. :)

msredcheesecake said...

cik ran, cepat la diaorg kawen...takyah akak teka lagi dah...

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam..

hurm..x dpt restu keluarga,,,

terasa lk sy...ihiihihi

sy doakan hbgn kwn awk tye apy ending...ihihii

Red said...

mimpi yang power! haha

Kawan Dalam Musibah. Kita Buat Apa?

Luqeem™ said...

rasa mcm tau..hehe

hebak ah mimpi tu..

aDisH.sHidA said...

ISHH SAPA NIE....

reenapple said...

wow... tak terkata.. huhu

Qaseh dalia adelia said...

siapakah ..jeng2x

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers