CORETAN TERBARU NADH

Bukan susah nak berdomain sendiri sebenarnya

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Memandangkan ramai yang respon tentang penghijrahan aku ke domain sendiri, aku terniat nak buat entri. Sebab apa? Ramai mengeluh. Ada yang cemburu. Ada juga yang membilang masa bilalah dia punya giliran. Nak ada domain sendiri mudah je. Cuma perlukan duit sedikit. Apalah sangat RM35 setahun kan?

Beza berdotcom ni cuma setiap tahun kena bayar sikit. Tu je. Tak payah tunggu orang hadiahkan pun. Hadiahkan diri sendiri pun tak apa. Janji blog tu sentiasa hidup. Sia-sia berdomain sendiri tapi dibiarkan bersawangkan? Rugi!

Aku berdomain setelah nak dekat 2 tahun berblogspot. Tak ada apa yang berubah. Cuma URL saja. Itupun kalau korang klik url lama pun akan ke url ni jugak. Tak ada masalah. Mudah seperti 1,2,3. Kalau tak tahu beli domain, suruh orang ajarkan. Bagi aku bila ada domain, kenalah konsisten, setia dan rajinkan diri bersama blog. Jangan biarkan ia sunyi. 

Bagi aku, tiada perbezaan kasta pun kalau tak pakai domain sendiri. Terpulang kalau rasa nak domain sendiri silakan. Tak payah rasa segan sangatlah. Orang yang berdomain sendiri bukan best sangat pun entry dia kadang-kadang. Termasuklah aku. Ikut kata hati korang okey?

13 comments:

Bidadari Syurga said...

pergh3... terbaik. sukses yang

Cik Pulau said...

ai xde duit lagi nak berdomain sendri..hahaha

mas saari said...

betul tu iffah, tak susah pun! kalau nak maju kenalah berkorban sikit kan?

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

good :)

Mysara Ab Rahman said...

now i nkow..hee~

fRaMe+LenSeS said...

oihh mn ada. entry jiran ai best la. :D

saya cello191 said...

sy nk b'domain, tp kkadang blog xb'update sminggu~~~

Eza Boom Boom said...

Hehe, eza tak tau sebenarnya apa bezanya. hihi. p, kira macam upgrade la kan ada domain sendiri :)

reenapple said...

ohh... baru aku tahu.. ehhehe. Terbaik.. Aku still support kau even dah bertukar domain.. kikiki

aimie amalina said...

awwwwwwwww
aimieamalinaazman.com
gaggagaga

comin soon!

Eera Shera said...

oh murah je la

.........cP~ said...

Salam.

Oh.... Buat masa ni tak pernah terfikir nak ada domain sendiri. Masih suka benda free..:-)

kiera'sakura said...

buat masa nie blm ada hidayah nk berdomain.. tatau la klu nanti kan..hihiih

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers