CORETAN TERBARU NADH

Koleksi cerpen romantik

Amboi siap masuk keyword ni lagi. Adakah cerpen aku banyak yang romantik? Err macam ye je. Tapi tak apalah ikut tema apa? Tema blog butapekakbisucinta. Apa salah ke aku bertemakan cerpen yang terlebih manis seperti gula-gula pelangi? Salah ke aku menerapkan unsur romantik?

Aku suka cerita jiwang. Aku suka filem cinta. Aku suka adegan yang "sweet" je. Sebab tu banyak cerpen aku macam dah kencing manis bila bacanya. Err tapi korang sukakan? Mengaku jelah korang pun jiwang. Haha.

Tapi romantik-romantik jugak. Kita kena sedar kita sebagai penulis ada sahamnya. Sebab tu aku sentiasa berjaga-jaga dalam menulis cerpen terutamanya. Risau budak-budak yang tak pandai berfikir mana betul mana salah terikut-ikut benda tak baik.

Kalau korang perasan cerita aku biasanya cinta selepas kahwin, cinta suami isteri, cinta secara halal. Takut bila kita ketengahkan cinta sebelum kahwin. Lepas tu pegang-pegang sana sini. Orang pun ingat kita menyokong perlakuan tu. Korang setuju?
Published with Blogger-droid v1.7.4

12 comments:

Bidadari Syurga said...

hahaha... pernah skali akak buat kispen untuk Warna Kaseh. one komentor tu tidak bersetuju dengan percutian kekasih. padahal citer aja. lepas tu akak alertlah. Ini malaysia... tidak boleh kembangkan kispen melampau mcm... seumpama meyokong hubungan sosial yang tidak halal... hahahaha...

ps: akak tak sempat nak baca kispen kamu. nanti akak baca....

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

tengah kuatkn azam supaya tak couple sebelum kawin.. :)

Eera Shera said...

sy kan berbunga bunga sbb tu sy suka baca yg suwit2 je

Rapunzel Cikilolo said...

setuju dgn segmen penulis novel mengajar mencari cinta yg halal. dapat pahala lagi :)

fRaMe+LenSeS said...

Setuju.

yad'z said...

betul2.. setuju.. saya pun kalau menulis sebolehnya elak kan adengan pegang2. huhu

budak penjara said...

gelinya ngn orang suka filem cinta ni..mmg kencing ko manis la..haha

reenapple said...

cerpen kau semuanya sweet... macam penulisnya jugak la.. hihihihi. =D

kiera'sakura said...

yup setuju

Nong Andy said...

hehe.. Bidadari.

sy ada baca kispen itu n komen budak tu :)

iffah,

ya.. sy tau kamu memang menulis cerpen yg bersopan santun. Itu terbaik :)

QaSeH HyUdA ( 사랑 ) said...

TeRbAiK la CeRpeN nI SayA SUka....
JeMput KuNjuNgI dan JiKa SuDi FolLow La BLog SaYa... http://qasehhyuda.blogspot.com

QaSeH HyUdA ( 사랑 ) said...

saya suka cerpen nie terbaik la... jika sudi jemputla kunjungi dan follow la blog saya Bisikan nada hati... salam perkenalan ....

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers