CORETAN TERBARU NADH

Hati berdebar

Pernah tak korang berdebar tiba-tiba? Entahlah. Jantung laju. Tangan sejuk. Dada rasa nak pecah. Pernah? Aku merasainya. Aku jadi takut tiba-tiba. Kenapa ye?

Adakah ini dikatakan fobia tentang sesuatu? Atau hanya mainan perasaan kita saja? Serius berdebar. Kadang rasa tak nak pandang pun tempat tu. Sebab takut. Takut nak pandang. Tangan seperti keras.

Kaki tak dapat digerakkan. Hati rasa tak sedap. Apakah petanda untuk semua ni? Adakah aku sudah mula fobia tentang sesuatu yang pernah aku lalui tak lama dulu. Aku jadi takut. Highway macam mimpi ngeri untuk aku. Padahal selama ni tak rasa pun macam tu. Hurm

Ya Allah bantulah aku. Tenangkan jiwaku. Hilangkan debaranku. Aku memohon kepadaMu :-(
Published with Blogger-droid v1.7.4

12 comments:

reenapple said...

aku selalu alami...=(

Rara Nasiha said...

selalu jugak alami. dulu kan, bila jadi benda-benda camni, mcm petanda ada something akan happen dekat orang yang kita sayang. tapi ada jugak sesetengah orang cakap, kemungkinan kita ada sakit darah rendah.

Cik Pulau said...

kuatkan semangat yu..
insyaAllah.. fobia seketika je tu..^^,

aimie amalina said...

hayooo
nape kak ngahhh
tamaw pk mukan2 taw
insyaAllah..
ingat Dia manyak2 taw

shiema sufian said...

Shiema juga selalu alami mcm ni. selalunya bila shiema alami mcm ni shiema akan call ummi shiema. barulah emosi shiema ni akan slow down (:

Rapunzel Cikilolo said...

yuhu... awaken instinct kot. zikir kat tuhan banyak2 okey :)

.........cP~ said...

Salam.

Bertenang..tarik nafas dalam2. Istighfar banyak.. Take it slow.. I have a certain phobia jugak. Tapi, lebih kepada social phobia. Be cool, okay.. Sambil taip ni pun jadi ikut berdebar sekali..heee

kiera'sakura said...

Ya Allah kuatkan Iffah, hilangkan resahnya,jauhkan ketakutannya Amin...

mas saari said...

pernah jugak!

Naniey TJ said...

yg sbnrnya....peristiwa buruk walaupun kita kte, kte ok... pd hakikatnya mmg x ok... akn t'catit pristiwa itu jauh d sudut hati.... sbb tu rse mcm tu.... ap yg bleh m'bantu adalah b'depan dgn rasa takut... kuatkan diri...kuatkan smngt... insyaallah semuakn akn baik2 blka...

p/s : sy pon mmg slalu b'dpn dgn rasa tkut utk mmndu... alhmdulillh..mkin hari mkin baik

maszull said...

assalamualaikum iffah...akan mengalaminya juga bila nak berdepan dgn sesuatu perkara yg akan berlaku...:)

Sunah Sakura said...

mungkin yu tersalah makan? err..tak tak...tu ai je yang alergi ubat..

erm...moga semuanya baik2 aje..

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers